Zgodbe sodelavcev

Uroš, kakovost in rock and roll

Uroš, diplomiran inženir elektrotehnike, je kot inženir kakovosti zaposlen v idrijskem podjetju Kolektor KFH. Številni sodelavci in pravi ljubitelji dobrega starega rock and rolla ga poznajo tudi po njegovem zavzetem in precej več kot zgolj ljubiteljskem ukvarjanju z glasbo.

Uroš, kakovost in rock and roll

»Glasba mi pomeni sproščanje in izliv kreativnosti, ki je na drugih področjih ne morem uporabiti. Takrat izklopim vse okoli sebe in se osredotočim zgolj nanjo. Tako kot poslušalec, kot tudi izvajalec,« pravi Uroš. Rock and roll več kot očitno zaznamuje področje njegovega glasbenega ustvarjanja, na katerem se predstavlja kot kitarist in vokalist – solo in v skupini.

Kakovost na vseh področjih

Uroš je zaključil osnovno glasbeno šolo za harmoniko, ampak ga ta inštrument in tovrstna glasba nikoli nista zares pritegnila. Povsem druga zgodba je z glasbo, ki ji ostaja zvest tudi dandanes in s katero se je odločneje srečal na začetku srednje šole. »Ko pa sem prvič začel z učenjem kitare in igranjem rock glasbe, sem začutil, da je to to. Mogoče tudi zato, ker sem samouk, kar se tiče kitare. In ob nobeni stvari se nisem počutil tako izpopolnjenega kot prav pri tej glasbi,« pripoveduje Uroš. Ima veliko načrtov povezanih z glasbo. Uroševa prva želja je čim več ustvarjalnega navdiha pri ustvarjanju lastnih pesmi, ob tem pa tudi določena širša prepoznavnost na slovenski glasbeni sceni: »Želim ustvarjati kakovostno glasbo, ki bi jo ljudje radi poslušali.«


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice