Zgodbe sodelavcev

Mateja, investicijska menedžerka v svetu tajskega boksa

Mateja Lavrič je direktorica investicijskega sklada Kolektor Ventures. V svetu borilnih veščin se je na prigovarjanje moža znašla pred približno dvema letoma, poleg izjemne fizične kondicije in antistresne terapije pa je filozofija tajskega boksa močno zaznamovala tudi njeno poklicno pot. 

Mateja, investicijska menedžerka v svetu tajskega boksa

Ko greš fizično prek svojih meja, temu zlahka sledi občutek, da si sposoben narediti prav vse.

Mateja je tajski boks oziroma borilno veščino Muay thai začela trenirati v ljubljanskem klubu Khun Kao pred približno enim letom na prigovarjanje moža, ki je menil, da bi bil ta šport zanjo idealen. Ko ji je za novoletno darilo kupil par usnjenih boksarskih rokavic, je bila nekako potisnjena v ta šport, česar danes ne obžaluje. Ravno nasprotno, saj z velikim navdušenjem in prav posebno iskrico v očeh pove, da gre za šport, pri katerem moraš uskladiti glavo, srce in telo. In to je za nas, zahodnjake, razpršene v hitrem tempu življenja in gonji po storilnosti, prav poseben izziv. 

Lekcija iz ringa, ki je uporabna tudi v poslu

»Tajski boks, podobno kot ostale borilne veščine, ki prihajajo iz Azije, temelji na vrednotah, kot  so spoštovanje trenerja, nasprotnika oziroma spoštovanje vseh soborcev, ki stopijo na tatami.« In to filozofijo Mateja uspešno prenaša tudi v posel. »Moja prva reakcija na fizični napad je bila podobna srnici, ki na cesti otrpne pred sojem žarometov.« A prek fizično napornih treningov, na katerih se vsakič znova dokazuje le sama sebi, je ozavestila ta vzorec in se začela v stresnih situacijah ali v obrambni poziciji odzivati povsem drugače.

Treningi so druženje z družino

Glede na številne službene obveznosti je za sogovornico precejšen izziv, da se treningov skuša udeležiti vsaj dvakrat, po možnosti trikrat na teden. Poleg moža se ji na treningih dvakrat na teden pridružita tudi sinova: 6-letni Luka in 5-letni Matic. »Tajski boks je pomemben del našega družinskega življenja, saj nam omogoča, da skupaj preživimo tisto malo prostega časa med tednom. Poleg tega sta sinova navdušena, ker del treninga oddelam skupaj z njima.« 

»Sami občutki med treningom so zelo odvisni od tega, koliko si na določen dan fizično pripravljen. To lahko zelo niha, odvisno, kakšen dan si imel v službi, kako se počutiš, ali si zadosti in kakovostno jedel ... Treningi so res intenzivni in če denimo ne paziš na redno in uravnoteženo prehrano, težko zdržiš do konca. Ko sem dobro kondicijsko pripravljena in nisem preveč utrujena, so občutki naravnost fantastični, v nasprotnem primeru pa se borim sama s sabo, da sploh zdržim do konca,« pojasnjuje Mateja.

 

 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice