Zgodbe sodelavcev

Andra, nominiranka izbora Inženirka leta 2018

Andra, direktorica tehnologije na programu Elektronika in pogoni, je imela aktivno vlogo pri razvoju produkta, ki je vgrajen v vse BMW modele xDrive, uvrstila pa se je tudi med nominiranke izbora Inženirka leta.

Andra, nominiranka izbora Inženirka leta 2018

Andra Dodič je diplomirana inženirka elektrotehnike in magistra znanosti s področja poslovodenja in organizacije. Njeno delo zajema razvoj sistemskih rešitev na področju pogonov predvsem za avtomobilsko industrijo, kjer osvaja nove tehnologije in se srečuje z novimi tehnološkimi pristopi.

Rezultate svojega dela lahko opazuje vsak dan na cesti, saj je imela aktivno vlogo pri osvojitvi projekta rotorja za brezkrtačni motor aktuatorja odmične gredi VVT. Produkt je uporabljen v vseh BMW modelih xDrive. Čustveno je navezana na svoj avtomobil, ki ji predstavlja orodje, s katerim dosega poslovne rezultate in ji omogoča svobodo – od njega pričakuje, da je varen, zmogljiv in brezhibno delujoč. S svojo ekipo v določenem odstotku prispeva, da je temu tako.

Andra verjame, da je za resničen uspeh v delo vedno potrebno dati svoje srce, kar ženske še posebej znajo, in spodbuja mlada dekleta k inženirskemu poklicu: »Delo že dolgo ni več fizično naporno, je dinamično in polno novosti. Naša odgovornost je, da se ustrezno vključimo in generiramo, kam bo šla naša prihodnost in se v tej smeri odgovorno obnašamo.«

Z izborom Inženirka leta organizatorji naslavljajo problem »nevidnosti« inženirk v družbi. Cilj izbora je s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako zanimive stvari počnejo in kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice