Naši dosežki

Kolektorju zlato in srebrno priznanje za inovacijo v regiji

Gospodarska zbornica Slovenije za severno Primorsko je podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji. Prejeli so prijave 12 inovacij 37 avtorjev. Kolektor je na izboru sodeloval z dvema inovacijama in si prislužil zlato in srebrno priznanje.

Kolektorju zlato in srebrno priznanje za inovacijo v regiji

Z z zlatom nagrajeno inovacijo »Izkoriščanje laserske tehnologije za zagotavljanje tesnosti rotorskih komponent za avtomobilsko industrijo«, katere avtorica je dr. Ana Drmota Petrič, bo Kolektor sodeloval tudi na nacionalnem izboru, ki bo jeseni. Avtor »srebrne« inovacije »Tehnologija manipulacije trajnih magnetov pri postopku lepljenja v rotorje brezkrtačnih elektromotorjev in drugih hibridnih komponent«, pa je Pavel Rupnik iz Kolektor Orodjarne, PC Avtomatizacija in strojegradnja.

Dogodek se je začel z gospodarskim forumom o digitalizaciji gospodarskih družb, na katerem je poleg ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, generalnega direktorja GZS Sama Hribarja Miliča in predstavnikov različnih podjetij, sodeloval tudi Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor. Kot je povedal minister, je Slovenija v zadnjih letih na mednarodnih lestvicah najhitreje razvijajoča se digitalna družba v Evropi.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice