Kolektor Worldwide

Kolektor Sinabit se je predstavil študentom informatike

23.11.2011

Koncernovo podjetje Kolektor Sinabit, ki se ukvarja z avtomatizacijo in informatizacijo ter inženiringom v industriji in gospodarstvu, se je predstavilo skupini absolventov Fakultete za informatiko, ki v okviru Društva študentov informatike spomladi prihodnje leto potujejo v Združene države Amerike, kjer bodo obiskali tamkajšnje univerze ter svetovno priznana podjetja, kot so Google, Cissco, Microsoft, IBM … Finančno jim je pri tem na pomoč priskočil tudi Kolektor Sinabit.

Ker  je vodstvo podjetja menilo, da bi bilo prav, da se pred njihovo potjo v ZDA seznanijo tudi z domačimi podjetji, so zanje pripravili predstavitev. Posebno pozornost so namenili oddelku informatike, ki dobiva vedno večjo vlogo. Študentje so si lahko v živo ogledali le del IT oddelka Kolektor Sinabita. Drugi del je namreč v Idriji.

Po besedah direktorja podjetja Jerneja Hrovata, so se študentom želeli predstaviti kot njihovi potencialni delodajalci in o njih izvedeti, kaj pravzaprav pričakujejo po končanem študiju. Obe strani sta se strinjali, da je akademska sfera v okviru fakultete povsem nekaj drugega, kot realni svet, v katerem bodo prav kmalu delali. Študentje so bili nad predstavitvijo, v kateri so jim pokazali veliko konkretnih projektov, s katerimi se ukvarjajo, navdušeni.        

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.