Kolektor Worldwide

Idrijski župan Bojan Sever je sprejel svetovnega prvaka v dopisnem šahu

03.06.2011

Na pobudo poslanca Sama Bevka je idrijski župan Bojan Sever v spremstvu predstavnikov Šahovskega kluba Kolektor sprejel svetovnega prvaka v dopisnem šahu, črnovrškega rojaka in nekdanjega idrijskega gimnazijca Marjana Šemrla. Ob tej priložnosti je idrijski župan izrazil zadovoljstvo nad njegovim dosežkom in ugotovil, da so Idrijčani uspešni na vseh področjih, ki se jih resno lotijo.

Njegov uspeh in uspehe drugih je pripisal vnemi, s katero se je treba v krajih, v kakršnih živimo, za vsako stvar še bolj potruditi kot drugod. »Ponosni smo Idrijčani, in ponosni so predstavniki šahovskega kluba Kolektor, ki so mu z mentorstvom okrepili prva znanja v tej kraljevski igri.« Župana je dopolnil predsednik Šahovskega kluba Kolektor Silvo Kovač, ki je bil Šemrlov prvi mentor. Spomnil ga je, kje so se včasih dobivali in kdo je bil Anton Troha, kateremu gre zasluga, da ima danes šah v Idriji mesto, ki si ga zasluži. Z dobrim delom so namreč ustvarili ekipo šahistov, ki je leta 1974 na republiškem prvenstvu zasedla drugo mesto. To je bilo leto, ko je članska šahovska ekipa v Bohinju med sorodnimi občinskimi ekipami prav tako zasedla drugo mesto.

Šemrlova šahovska pot se je tudi po odhodu na študij v Ljubljano strmo vzpenjala. Leta 2007 je na šahovski olimpiadi postal že šahovski velemojster v dopisnem šahu in letos svetovni prvak v dopisnem šahu. Dve leti je potreboval za ta laskavi naslov, ki je po letu 1953 prvič v rokah Slovenije, odkar tekmovanje v dopisnem šahu poteka.

Marjan Šemrl, svetovni prvak v dopisnem šahu, Bojan Sever, idrijski župan, ter Silvo Kovač, predsednik Šahovskega kluba Kolektor, in njegov podpredsednik Boštjan More

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.