Novice

Kdo so najboljši inovatorji za leto 2018?

19. 04. 2019

Zaposleni v podjetjih koncerna Kolektor smo v letu 2018 v sistem vpisali 5.744 idej in dosegli 80-odstotni delež realizacije.  Strokovna komisija je ocenila ideje 106 kandidatov za nagrado v 9 različnih kategorijah.  

Kdo so najboljši inovatorji za leto 2018?

In kdo so najboljši inovatorji v preteklem letu?

Na področju množične inovativne dejavnosti so inovatorji leta postali: v kategoriji male izboljšave – posamezniki Janez Jeram, Kolektor Sikom – divizija B1 z 56 inovativnimi predlogi, od katerih jih je 53 tudi realiziral, med skupinami pa je bila v kategoriji male izboljšave za najboljšo izbrana ekipa končne linije Divizije B1 podjetja Kolektor Sikom, ki so prispevala 5,9 ideje na zaposlenega. V kategoriji tehnične in druge izboljšave sta tokrat nagrajenca kar dva. Za inovatorja leta sta bila izbrala Živa Trtnik, Kolektor Sikom/Kolektor Group, in Matej Jurman, Kolektor KFH. Živa si je naziv prislužila za delo na razvoju nove tehnologije – R2R-galvane, Matej pa za delo s kolaborativnimi roboti. 

Na področju prebojne inovativne dejavnosti so se najbolje odrezali: v kategoriji izboljšave proizvodnih procesov Goran Obradović, Kolektor CCL, s skrbjo za nemoteno delovanje končnih linij in druge proizvodne procese izdelave profilnih komutatorjev, na področju izboljšave izdelkov, polizdelkov in storitev Aleš Vrhovnik, Kolektor Etra, za nov postopek trdega lotanja bakrenih vodnikov pri izdelavi energetskih transformatorjev ter v kategoriji izboljšave netehnoloških procesov Matej Jurman, Kolektor KFH, za vpeljavo platforme REWO za digitaliziranje delovnih navodil pri SMED in ostalih postopnih nastavljanja, za vpeljavo 3D- in AR-vodičev v proizvodnjo ter integracijo aplikacij in vzpostavitev povezav za oddaljeno vizualno, avdio in grafično pomoč.

Podeljeni sta bili tudi dve nagradi v kategoriji posebni dosežki. Helga Likar je postala skrbnica inovativne dejavnosti leta, Dragomir Lazar pa je za svoje raziskovalno delo in prispevek k razvoju prejel priznanje za življenjsko delo.

Vsem inovatorjem dela in prejemnikoma posebnih priznanj iskrene čestitke.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice