Novice

30 let podjetja Kolektor Sisteh

01. 12. 2022

Kolektor Sisteh je z včerajšnjim slavnostnim dogodkom obeležil pomemben jubilej: 30-letnico svojega delovanja. Dogodka se je poleg vodstva skupine Kolektor, zaposlenih in poslovnih partnerjev udeležil tudi minister za infrastrukturo Bojan Kumer.   

Obeležili smo 30. let delovanja podjetja Kolektor Sisteh

Obeležili smo 30. let delovanja podjetja Kolektor Sisteh

»Pred 30 leti je bil Kolektor Sisteh podjetje, v katerega je vstopilo znanje nemškega partnerja Synatec GmbH in s katerim sta že konec 80. let razvijala produkte za potrebe avtomatizacije. Takratno vodstvo Kolektorja je bilo mnenja, da v svojih vrstah potrebujemo tako podjetje, ki bo nudilo software za avtomatizacijo proizvodnih procesov na Kolektorju in kasneje tudi širšemu prostoru,« je v nagovoru povedal predsednik nadzornega sveta Kolektorja Stojan Petrič, in dodal: »Kolektor Sisteh ni bil samo center za tovrstno znanje, ampak je postal neke vrste mini podjetniški inkubator, iz katerega so se organsko ali pa s prevzemi razvila posamezna podjetja.« Izpostavil je dve: Eltos, iz katerega je nastal Kolektor Koling oz. današnji Kolektor Construction, in Kolektor Igin. »Kolektor Sisteh se je na celi svoji poti odraščanja razvijal v skladu z razvojem Kolektorja. Podjetje je imelo v prvi fazi tržni potencial v skupini, v drugi fazi pa je višek kapacitet prodajalo na trgu. To sta od samega začetka uspešno vodila menedžerja Stojan Kokošar in Branko Bolko, ki se jima je kasneje pridružil še menedžer Jernej Hrovat,« je povedal Petrič, ki verjame, da ima podjetje potencial rasti. »Verjamem zato, ker je postal prepoznaven v slovenskemu prostoru in širše na zahodnem Balkanu ter deluje na področjih avtomatizacije in digitalizacije ter vodnih tehnologij in upravljanja z vodami, ki imajo velik potencial v svetovnem merilu. Velik potencial podjetja pa so tudi zaposleni in njihovo znanje. Ekipa podjetja Kolektor Sisteh danes šteje 130 članov, od tega je 92 inženirjev.« Kot je zatrdil Petrič, bo vodstvo skupine to podjetje podpiralo tako v njegovi organski rasti kot tudi pri prevzemih. »Program družbe namreč ni toliko industrijski kot je storitveni; to pa je prihodnost, na katero stavimo tudi v skupini Kolektor.«

Po besedah direktorjev podjetja Stojana Kokošarja, Branka Bolka in Jerneja Hrovata so se na prehojeni poti soočali z nešteto izzivi. Vsak mejnik je prinesel velike spremembe v načinu dela in poslovanja. Največ izzivov so imeli pri združevanju ekip iz različnih podjetij. Podjetje se lahko pohvali,  da vsa leta ni imelo nobenih večjih finančnih težav. Po mednarodnih kriterijih dosegajo platinasto (torej najvišjo) bonitetno odličnost. V vseh letih niso nikoli zamujali z izplačilom plač. V svoji zgodovini je Kolektor Sisteh uspešno zaključil več tisoč projektov doma in v tujini, aktivno izvaja projekte v več kot 15 državah po celem svetu, z električno in tehnološko opremo oskrbuje več 100 podjetij, dnevno zagotavlja vzdrževalne storitve in tehnično podporo preko 40 pogodbenim strankam.

Pogled podjetja je usmerjen v naslednjih 30 let. Usmerjen je v priložnosti, ki jih je več kot kadarkoli doslej. Tudi zahvaljujoč poslovnim partnerjem, s katerimi jih povezuje dolgoletno sodelovanje. Samo zadovoljstvo partnerjev z opravljenimi storitvami in rešitvami zagotavlja njegovo rast ter razvoj, zato podjetje z optimizmom že načrtuje nadaljnje poslovne poteze in širitev poslovanja.

Spoznajte več


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice