Kolektor Worldwide

Mednarodno sodelovanje lokalnega podjetništva

17.04.2013

V Idriji in Cerknem je potekala mednarodna poslovna konferenca z zgoraj zapisanim naslovom, ki jo je pripravil Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Na konferenci so sodelovala podjetja iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Nemčije (Bavarske), ter zamejski in domači podjetniki.

Glavni namen konference je bil predstaviti udeležencem slovenska podjetja, tem pa podjetja iz drugih držav, s katerimi bi lahko navezali konkretne stike oziroma lahko ta pomagajo našim z vzpostavljanjem poslovnih vezi in pri nastopih na tujih tržiščih.

Ker Urad vlade ni gospodarska zbornica, pač pa je  njegova osrednja naloga vzpostavljanje stikov z rojaki zunaj meja Slovenije, je bilo med povabljenimi kar precej podjetnikov iz Italije slovenskega rodu, pa tudi poslovnih ustanov slovenske manjšine.

V okviru dvodnevne mednarodne poslovne konference si je večina njenih udeležencev ogledala tudi Kolektorjevo orodjarno in strojegradnjo v Idriji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.