Kolektor Worldwide

​Predstavili smo se na Konferenci o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu

08.04.2013

Pretekli teden je v Mariboru potekala osma Konferenca o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu. Kot pokrovitelja bienalnega strokovnega dogodka v organizaciji Društva avtomatikov Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za avtomatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru sta se na dogodku predstavili tudi dve koncernovi podjetji, Kolektor Synatec in Kolektor Sinabit.

Konferenca AIG je osrednji dogodek vseh avtomatikov v Sloveniji. Teme predavanj so bile osredotočene na avtomatizacijo industrijskih objektov, poslovnih zgradb, hiš in objektov, avtomatizacijo v logistiki in prometu ter energetiki s posebnim poudarkom na temah Tehnologije za človeku prijazno okolje, Vizualizacijske naprave, Proizvodna informatika, Mehatronski sistemi, Roboti in robotizirana proizvodnja, Senzorji in aktuatorji.

Drugi dan konference je Tin Skok s podjetja Kolektor Sinabit slušateljem v sekciji Avtomatizacija in vzdrževanje predstavil napredne rešitve na področju nizkonapetostnega razvoda električne energije. Prispevek opisuje smernice in tehnične karakteristike s področja naprednih rešitev nizkonapetostnih razvodov električne energije za objekte z zahtevano visoko obratovalno, servisno in upravljalno razpoložljivostjo in integriranimi funkcionalnostmi za nadzor in vodenje. Predstavljena so bila pogosta tehnična pričakovanja uporabnikov takih sistemov z vidika obratovanja, vzdrževanja in servisiranja, glavne zahteve novega standarda o sestavi verificiranih stikalnih blokov IEC/EN 61439, koncepti izvedbe in potrebne karakteristike posameznih gradnikov za izvedbo ustreznih rešitev. Predstavniki Kolektor Synateca pa so v času konference na razstavnem prostoru predstavljali opremo za razvod električne energije.

V študentski sekciji, kjer so študentje mariborske in ljubljanske univerze predstavili svoje projektne naloge s področja avtomatizacije, pa smo predstavili mednarodni natečaj za diplomante Poganjajmo znanje.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.