Kolektor Worldwide

​Predstavili smo se na sejmu Amper na Češkem

04.04.2013

V Brnu na Češkem je meseca marca potekal eden največjih sejmov za elektrotehniko in elektroniko Amper 2013. Na njem se je predstavil tudi Kolektor Synatec, ki ima v Brnu svoje predstavništvo.

Sejem je namenjen predstavitvi novih tehnologij, avtomatizaciji vodenja procesov, mehatronskim komponentam, torej produktom, ki jih na Češkem trži in razvija Kolektor Synatec. Poleg programa opreme in namenskih proizvodov za avtomatizacijo so številnim obiskovalcem predstavili tudi rešitve in opremo za strojni vid Kolektor Vision.

Razstavni prostor Kolektor Synateca je obiskal tudi Roman Weixler, ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pragi, ki meni, da na Češkem obstaja veliko poslovnih priložnosti za slovenska podjetja. Poleg sektorjev, kjer so slovenska podjetja tradicionalno dobro zastopana – farmacija, elektronika, gradbeništvo, kovinska industrija in logistika – se dobre priložnosti za vzpostavljanje sodelovanja kažejo tudi na področju avtomobilske industrije, strojništva, novih oziroma visokih tehnologij, IKT, prehrambne industrije in vinarstva ter v turizmu. "Gospodarska menjava med Slovenijo in Češko kljub nezavidljivi gospodarski situaciji v obeh državah dosega rekordne vrednosti. Ocenjujem, da obstaja potencial za nadaljnjo rast, zato si želim, da bi čim večje število slovenskih podjetij prepoznalo in zagrabilo priložnosti na češkem trgu ter da bi se ugled, ki ga na Češkem uživajo slovenski izdelki v 'tradicionalnih panogah', razširil tudi na druge sektorje," pojasnjuje Weixler.

Na sejmu Amper se je Kolektor Synatec predstavil že tretjič. Glede na upad sejemske dejavnosti je sejem pustil dober vtis z vidika mednarodne udeležbe razstavljavcev in tudi števila obiskovalcev.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.