Kolektor Worldwide

Obisk študentov mednarodnega poslovanja iz Ohia

29.03.2013

Koncern Kolektor je gostil študente mednarodnega poslovanja na ameriški univerzi Miami University Farmer School of Business, ki ima sedež v Oxfordu v zvezni državi Ohio. Na obisku v Idriji so se ustavili v okviru svoje študijske turneje v Sloveniji.

Kolektor je bilo edino slovensko podjetje, ki so ga obiskali v okviru turneje. Z zanimanjem so sledili predstavitvi koncerna, ki se je v 50 letih iz majhne delavnice razvil v pravo malo multinacionalko,  najbolj zanimiv pa je bil nedvomno ogled proizvodnih prostorov. Pod vodstvo Kolektorjevih strokovnjakov so spoznali laboratorij, orodjarno s strojegradnjo in proizvodnjo v Diviziji A, podjetja Kolektor Sikom.

Poleg poslovnih divizij s programi in različnimi tržnimi strategijami ter planov do leta 2017 jih je zanimalo tudi, kako se koncern spopada s kulturnimi razlikami in vplivom političnega okolja v katerem deluje. Predvsem pa jih je fascinirala tehnologija, ki jo koncern uporablja, in zelo visoki standardi, ki jih dosega.

Kot so povedali, pred obiskom Slovenije niso pričakovali veliko oziroma jo niso niti poznali. Kolektor jih je navdušil predvsem z razvojem in uspehom, ki ga je dosegel od ustanovitve do danes in presenetil s široko razpršeno strategijo in globalnostjo.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.