Kolektor Worldwide

16. Trohov šahovski memorial

10.03.2013

V restavraciji Kolektor so izvedli že 16. Trohov šahovski memorial. Tokratnega se je udeležilo 24 šahistov iz desetih slovenskih klubov. Pokrovitelj tokratnega turnirja je bil koncern Kolektor, ki letos praznuje 50-letnico delovanja, je povedal organizator tekmovanja Silvo Kovač, ki je bil v Kolektorju zaposlen skoraj 40 let.

Idrija ima bogato šahovsko tradicijo je spomnil Silvo Kovač. V tem kraju se je rodil šahovski velemojster Vasja Pirc, ki je bil pred leti upodobljen tudi na znamki. Danes pa mlade šahiste vzgajajo že od osnovnošolskih let.

Na tokratnem Trohovem memorialu je zmagal Dušan Zorko (Šahovski klub Tomo Zupan Kranj), ki je pred osmimi leti že zmagal na omenjenem turnirju, na tokratnem pa je v sedmih partijah zbral 6,5 točke. Drugi je bil Martin Kraševec, tretji pa Vladimir Slejko (oba Postojna). Med veterani je bil najboljši 81- letni Viktor Kraševec, med najmlajšimi pa je bil spet devetletni Anej Bevk Peternelj.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.