Kolektor Worldwide

Kolektor z Rikom sklenil posel za dobavo transformatorjev za transformatorske postaje v Belorusiji

12.03.2013

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in direktor podjetja Riko Janez Škrabec sta v Hotelu Jožef v Idriji podpisala pogodbo o sodelovanju pri Rikovem projektu izgradnje transformatorskih postaj na ključ v okolici Minska v Belorusiji. Kolektor Etra bo za ta projekt izdelala in dobavila štiri energetske transformatorje moči 40 megavatov za transformatorski postaji Bretskaya in Kamenaya Gorka. Poleg izdelave in dobave transformatorjev bo Kolektor Etra poskrbela še za nadzor nad montažo, testiranje, preizkušanje in šolanje zaposlenega osebja v Belorusiji.

To je za Kolektor že drugi posel s podjetjem Riko za dobavo energetskih transformatorjev. Prve transformatorje za transformatorske postaje v Belorusiji je podjetje Kolektor Etra dobavilo leta 2012.  

Kolektor ima z Rikom številne komplementarne prednosti, ki se dopolnjujejo. »Oboji imamo inženiring, Kolektor ima transformatorje, znanje s področja zaščite, sistemov vodenja in monitoringa, elektro in strojnih inštalacij,« je povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič. Riko pa ima veliko mednarodnih referenc, ki izhajajo iz izvedb številnih projektov na področju infrastrukture. Njegov direktor Janez Škrabec je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, ker sta Riko in Kolektor pred časom v Idriji skupaj nastopila še pri enem poslu. Ponudila sta najboljšo ceno za obnovo obstoječe čistilne naprave in prečiščevanje odpadnih voda. Vrednost tega posla je 3,8 milijona evrov.

Sicer pa želita Kolektor in Riko priti do posla še pri gradnji plinske centrale TE-TOL, regijskem centru za ravnanje z odpadki v Novi Gorici in HE Nova Boškov most v Makedoniji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.