Kolektor Worldwide

Kolektor in Fakulteta za strojništvo sta se predstavila idrijskim dijakom

12.02.2013

Strokovnega tehničnega kadra v Sloveniji primanjkuje, sploh pa ga primanjkuje v idrijskem industrijskem bazenu. Da bi idrijskim dijakom približali vpis na tehnične fakultete, so na Gimnaziji Jurija Vege pripravili predstavitev Fakultete za strojništvo in njihovih programov ter koncerna Kolektor in možnosti štipendiranja oziroma kasnejše zaposlitve, ki jo koncern omogoča svojim štipendistom.

»Delovnih mest za strojnike je v Sloveniji vsako leto več kot pa je diplomantov,« je dijakom povedal prof. dr. Janez Tušek s Fakultete za strojništvo. Da Kolektor za svoj nadaljnji razvoj potrebuje strojnike, je bilo razbrati tudi iz predstavitve Barbare Tušar iz koncernove službe za kadre. Kot je povedala, so na Kolektorju pred kratkim zaključili z obsežno raziskavo med strojniki z najmanj šesto stopnjo izobrazbe, s katero so ugotavljali, kako vidijo poklic strojnika, kako cenjen je, kakšne so njegove prednosti oziroma slabosti, kakšne so odlike dobrega strojnika, predvsem pa kako ta poklic približati mladini, da bi svojo karierno prihodnosti videla prav na tem področju. Da bi dijake še dodatno prepričali, se je predstavitve udeležil tudi Tomaž Podobnik, Kolektorjev štipendist, ki se je pred kratkim v koncernu tudi zaposlil.

Če na kratko povzamemo rezultate raziskavi, strojniki na Kolektorju menijo, da so dobre strani tega poklica povečane možnosti za zaposlitev, široko področje delovanja in razgibano delo. Poklic je po njihovem zanimiv, posamezniku omogoča veliko kreativnosti in inovativnosti, je poln izzivov, predvsem pa zahteva natančnosti in timsko delo. Velika večina zaposlenih bi se še enkrat odločila za študij strojništva in ga tudi priporočajo mlajšim generacijam, ki se za svojo poklicno pot šele odločajo.

Možnosti štipendiranja, kasnejše zaposlitve v koncernu Kolektor in druge oblike sodelovanja z njim bo Barbara Tušar dijakom predstavila tudi na informativnem dnevu ta petek, 15. februarja dopoldne na poklicni šoli v Idriji.

Kolektor v sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja prvič objavlja mednarodni nagradni natečaj za študente in diplomante. Več informacij o natečaju Poganjajmo znanje vam je na voljo na www.poganjajmoznanje.com.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.