Kolektor Worldwide

Industrijska tehnika na sejmu IFAM

30.01.2013

Danes sta na sejmišču Golovec v Celju odprla svoja vrata strokovni medpodjetniški (B2B) sejem za avtomatizacijo, mehatroniko in robotiko IFAM ter sejem za strokovno in profesionalno elektroniko, komponente, močnostno elektroniko in orodja INTRONIKA. Na sejmu IFAM se Kolektor predstavlja z opremo za avtomatizacijo in nizkonapetostno stikalno opremo podjetja Kolektor Synatec in s Kolektor Orodjarno, natančneje Strojegradnjo in avtomatizacijo ter programom Strojni vid.

Kolektor Synatec se na sejmu predstavlja že osmič. »Letošnja predstavitev temelji predvsem na ponudbi naših nosilnih partnerskih podjetij Eaton in Advantech, prav tako pa predstavljamo opremo za eksplozijsko ogrožene prostore Stahl, varnostno opremo Jokab Safety in lastne produkte oziroma lastno opremo za avtomatizacijo,« pravijo predstavniki Kolektor Synateca.

Kolektor Orodjarna s programoma Strojegradnja in avtomatizacija ter Strojni vid na sejmu sodeluje drugič. Strojegradnja se prestavlja s strojem EOK TKP-CA, ki je namenjen avtomatski električni in optični kontroli priključnice servovolana. Delovanje stroja, ki ima tri merilna mesta, pojasnjuje Ciril Svetik, vodja projektov strojnega vida: »Električna kontrola preverja električno trdnost med posameznimi nosilci kontaktov, medtem ko optična kontrola preverja zahtevane količinske (dimenzijske meritve) in kakovostne (prisotnost,...) parametre.« Na samem stroju lahko obiskovalci spoznajo tudi rešitve strojnega vida poslovne enote Kolektor Vision.

Sejem si je mogoče ogledati do petka, 1. februarja, in sicer od 9. do 17. ure.

IFAM 2013

 

  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.