Kolektor Worldwide

Kolektor krepi svoje aktivnosti na področju elektroenergetike

30.01.2013

Mednarodni in v svetu priznani koncern Kolektor iz Idrije prepoznava večje spremembe na elektroenergetskem področju, ki odpirajo priložnosti za vstop na tržišče z novimi izdelki in storitvami. Na področju poslovne divizije Energetika in industrijska tehnika želijo postati pomemben ponudnik komponent in sistemov.

»Naša ponudba za elektroenergetiko obsega energetske, distribucijske in specialne transformatorje, stikalno opremo, sisteme vodenja ter celovite elektroenergetske rešitve v  objektih za proizvodnjo in prenos električne energije ter za industrijo,« pojasnjuje aktivnosti koncerna na področju elektroenergetike Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor.

Cilj koncerna je, da bi bil njihov transformator kot ključni element elektroenergetskih in distribucijskih omrežij čim bolj moderen in učinkovit ter da bi odgovarjal vsem zahtevam naročnikov. Poleg transformatorjev želijo trgu ponuditi komponente, sklope in rešitve, ki bodo uporabniku omogočali izgradnjo sodobnega elektroenergetskega sistema na osnovi njihovih komunikacijsko-informacijskih potreb.

V skladu s koncernovo strategijo na področju energetike so svoja znanja in kompetence okrepili s podjetjem Igin (zdaj Kolektor IGIN), ki ga je lanskega decembra kupilo podjetje Kolektor Sinabit. Kolektor IGIN odlikujejo znanja na področju sekundarnih sistemov in opreme v elektroenergetiki ter sistemov vodenja v elektroenergetiki.

V koncernu Kolektor načrtujejo v poslovni diviziji Energetika in industrijska tehnika do leta 2017 prodajo 100 mio €.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.