Kolektor Worldwide

Kolektor pripravil tehniške dneve za idrijske osnovnošolce

11.01.2013

V tednu, ki se izteka, je Kolektorjeva služba za kadre s koncernovimi strokovnjaki za učence 9. razredov idrijske osnovne šole pripravila tehniške dneve, na katerem so učenci pobliže spoznali koncern, možnosti štipendiranja, se udeležili delavnice komutatorji v elektromotorjih in se preizkusili v sestavljanju komutatorjev.

»Namen tehniških dnevov je, da se učenci spoznavajo s tehničnimi poklici, kar je še posebej dobrodošlo pred informativnimi dnevi. Na ta način želimo pri mladih spodbuditi zanimanje za tehnične poklice oz. jih poklicno usmerjati. Želimo jim tudi približati podjetje,« je povedala Barbara Tušar iz koncernove službe za kadre in dodala, da »Kolektor že vrsto let na različne načine sodeluje z izobraževalnimi institucijami. Sodelujemo z osnovnošolci, dijaki ter študenti slovenskih in tujih fakultet.«

Tokrat so tehniške dneve za idrijske devetošolce pripravili drugič. »Odziv učencev je zelo pozitiven, saj je za mnoge to prva možnost, da vstopijo v podjetje in spoznajo njegovo delovanje. Sicer pa mladi zelo dobro poznajo Kolektor, kar ne preseneča, saj je veliko njihovih staršev zaposlenih pri nas. Smo veliko podjetje in tudi eden največjih štipenditorjev v Sloveniji, je še povedala Tušarjeva.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.