Kolektor Worldwide

Dijaki Vegove šole na obisku

19.12.2012

Kolektorjevo skupino iDRIUM v Ljubljani, ki je nekakšna valilnica kadrov, so obiskali dijaki srednje elektro šole Vegova iz Ljubljane. Kratki predstavitvi koncerna Kolektor je sledil praktični prikaz dela elektro inženirjev.

Dijaki so se seznanili z zasnovo in programiranjem mikrokrmilniških vezij, risanjem tiskanih vezij, programiranjem industrijskih krmilnikov, izdelavo računalniških aplikacij, izdelavo zasnove naprav in strojev – pripravo elektro dokumentacije, praktično izdelava krmilniških elektro omar  in analizo strojnih konstrukcij s programom ansys.

Pobudo za obisk so dali dijaki sami. Prepričala jih je predstavitev Valentina Koblarja, ki je na njihovi šoli pred časom sodeloval na okrogli mizi, na kateri so govorili predvsem o vlogi izobraževalnih ustanov, o znanjih, ki jih potrebujemo pri bodočem kadru v industriji, možnostih štipendiranja in vključevanja dijakov in študentov v podjetja (raziskovalne naloge, študentsko delo …).  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.