Kolektor Worldwide

Podjetje Kolektor Orodjarna odlikuje hitra rast prodaje

07.12.2012

Podjetje Kolektor Orodjarna je za vodstvene delavce koncerna Kolektor in svoje upokojence pripravilo odprti dan, na katerem so predstavili svoje štiri profitne centre in spregovorili o načrtih za prihodnost. Kot je povedal direktor Kolektorja Orodjarna Robert Čerin, so se pri predstavitvi osredotočili na zadnjih pet let, torej na leta, odkar je Kolektor Orodjarna samostojno podjetje.

Kolektor Orodjarna ima štiri profitne centre – PC Orodjarna Idrija, PC Orodjarna Postojna, PC Strojegradnja in Avtomatizacija in PC Vision. Njene največje investicije od leta 2009 so bile nova hala, planiranje in spremljanje proizvodnje s sistemom Coscom in vpeljava sistema za standardizacijo hiperMILL, nakup multifunkcijskih strojev, robotizacija potopne erozije, paletni sistem, robotizacija rezkanja in žične erozije. »Načrtov za prihodnja leta imamo veliko, od nakupa novih strojev, do spremembe planiranja proizvodnje v orodjarni v Idriji, uvedbe projektnega planiranja v strojegradnji do rasti PC Vision do neke kritične mase,« pravi Čerin.

Hvalevredna je bila gesta vodstva Kolektorja Orodjarna, da so na Dan Kolektorja Orodjarna povabili tudi svoje upokojence. »Upokojenci, ki so gradili orodjarno in strojegradnjo od nastanka Kolektorja, so postavili temelje za postavitev hiše in strehe, skratka komplet sistema, da lahko danes govorimo, da smo v Kolektorju Orodjarna sposobni našim kupcem ponuditi celotno storitev – to je od ideje do rešitve oziroma serijske proizvodnje,« dodaja direktor Kolektorja Orodjarna Robert Čerin.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.