Kolektor Worldwide

Kolektor Synatec namesto novoletnih daril in voščilnic v dobrodelnost

03.12.2012

V podjetju Kolektor Synatec smo se odločili, da namesto novoletnih daril in tiskanih voščilnic poslovnim partnerjem namenimo denar za humanitarne namene. Donacijo naslavljamo na Zvezo prijateljev mladine Idrija in Šentjur pri Celju.

V podjetju Kolektor Synatec smo k tovrstnemu obdarovanju pristopili, ker želimo z našimi dejanji pomembno sooblikovati ožje in širše okolje, v katerem delujemo. Kolektor Synatec letos sredstva, namenjena obdarovanju poslovnih partnerjev, tiskana novoletna voščila in novoletna darila podarja Zvezi prijateljev mladine, pojasnjujejo v vodstvu in dodajajo, da že vrsto let z donacijami in sponzorskimi sredstvi podpirajo različne izobraževalne institucije in dejavnosti, ki predvsem otrokom omogočajo udeležbo v različnih aktivnostih, ki jim drugače ne bi bile dosegljive. Glede na trenutno gospodarsko situacijo v Sloveniji in vse večjo stisko številnih družin, smo se odločili, da letos več sredstev namenimo za tovrstne aktivnosti, pomagamo pa tudi družini, ki z bolnim otrokom živi v nemogočih razmerah. V omenjenih organizacijah tudi prepoznavamo vrednote, na podlagi katerih sami delujemo.

Zveza prijateljev mladine Idrija je nevladna, samostojna, humanitarna, prostovoljna in nepridobitna društvena organizacija, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov, staršev in družin že od leta 1954. Donacija ZPM Idrija bo namenjena za programe Botrstvo, Letovanje in Počitnikarija. »Osnovno poslanstvo ZPM Idrija je zagotoviti otrokom kakovostno in kulturno preživljanje prostega časa. V programe, ki jih izvajamo, se letno vključuje približno tisoč otrok, v prireditve v času Veselega decembra pa so vključeni vsi otroci in mladostniki iz občin Idrija in Cerkno. Aktivni smo vse leto, predvsem pa med vsemi šolskimi počitnicami, ko za otroke pripravljamo ustvarjalne delavnice, predstave, izlete, organizirano počitniško varstvo ... « opisuje dejavnost zveze predsednica Zdenka Šturm: »ZPM je v slovenskem prostoru ena najbolj cenjenih in zaupanja vrednih humanitarnih organizacij, zato se veliko ukvarjamo tudi s humanitarno dejavnostjo. Vsako leto peljemo na morje kar devetdeset otrok, pretežno zdravstveno in socialno ogroženih. Od letošnje jeseni za socialno ogrožene otroke iz našega okolja izvajamo tudi projekt Botrstvo.« Prihajamo v najbolj praznični čas v letu in na ZPM Idrija so s pomočjo donatorjev poskrbeli, da bo Veseli december poln številnih prireditev in dogodkov. V sodelovanju z drugimi organizatorji (šole, krajevne skupnosti, župnišča) bodo tako izpeljali 41 dogodkov. »Za odločitev, da boste namesto novoletnih poslovnih daril prispevali donatorska sredstva za naše programe, se vam prostovoljci ZPM Idrija v imenu otrok in našem imenu toplo zahvaljujemo,« zaključuje Šturmova.

Zvezi prijateljev mladine Šentjur pri Celju pa smo priskočili na pomoč z elektroopremo, ki so jo namenili družini z dvema šoloobveznima otrokoma, in sicer za postavitev novega doma. Po izgubi mame, življenjem s sestro, nezaposlenim očetom in babico v zelo skromnih razmerah v stari razpadajoči in vlažni hiški bo nov in topel dom dobrodošel predvsem za 8-letnega Jerneja, ki ima večje zdravstvene težave in se bo po mnenju zdravnikov tako njegovo zdravstveno stanje v kratkem izboljšalo.

Vsi zaposleni v podjetju Kolektor Synatec z velikim odobravanjem podpiramo odločitev vodstva, da se sredstva namenijo za izboljšanje življenja otrok in mladih in pozivamo vse, da se odločijo enako oziroma pomagajo po svojih močeh.

Naročite se na novice podjetja Kolektor Synatec

Prihajamo v najbolj praznični čas v letu in na ZPM Idrija so s pomočjo donatorjev poskrbeli, da bo Veseli december poln številnih prireditev in dogodkov

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.