Kolektor Worldwide

Drugo letošnje srečanje delničarjev FMR Holding in Fond

30.11.2012

Zbranim v idrijski Modri dvorani je spregovoril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, ki je med drugim poročal o letošnjem poslovanju koncerna in o njegovih načrtih za naprej. FMR Holding in Fond sta namreč največja lastnika Kolektor Groupa, od katerega je odvisna koncernova strategija.

Ta se opira tudi na prevzeme, saj je po Petričevih besedah najtežje graditi zgolj na organski rasti. Pri tem se koncern zgleduje po večjih in pomembnejših od  njega, kot so denimo Bosch in Siemens. Pri tem je izpostavil dejstvo, da je še vedno koncernov nosilni proizvodni program izdelava komutatorjev, ta je letos predstavljala okrog 60 odstotkov prihodkov. Tako bo še nekaj naslednjih let, je bil prepričan Petrič.

Stojan Petrič je napovedal tudi 50-letnico Kolektorja, ki jo bomo praznovali prihodnje leto. To ne bo samo ena, temveč bo več prireditev posvečenih temu dogodku. Zbrane delničarje je ob tej priložnosti povabil januarja v Modro dvorano, kjer bodo vsi prejeli knjigo o zgodovini Kolektorja.

Stojan Petrič je zbranim predstavil proizvodni program Kolektorja, kar jim je obljubil že na prejšnjem medletnem srečanju, ki je običajno na predvečer Dneva Kolektorja.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.