Kolektor Worldwide

Ključ do uspeha so vitka proizvodnja in motivirani zaposleni

29.11.2012

V Razvojno-tržnem centru koncerna Kolektor v Idriji so se zbrali kadroviki vseh Kolektorjevih slovenskih podjetij. Na Kadrovski konferenci, ki so se je udeležili, so spregovorili o trenutno najaktualnejših projektih in temah s področja kadrov. Osrednje teme so bile vsekakor projekt – vitka proizvodnja: motivirani zaposleni, HR poročanje in e-izobraževanje.

Glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko je ob tej priložnosti zbrane spomnil na metodo, ki definira pogoje uspešnosti podjetja in tudi meri uspešnost podjetja. »Po tej metodi je podjetje uspešno takrat, ko ima dobre finančne rezultate. Če jih želi imeti, mora proizvajati dobre izdelke in storitve, take, ki jih rabijo kupci oz. tržišče. Če želi podjetje zadostiti željam kupcev / tržišča in proizvajati ustrezne produkte, mora imeti urejene vse delovne procese, tako proizvodnje kot podporne. Za dosego tega pa podjetje potrebuje dobre kadre, je dejal Bolko. S tega vidika je kadrovska konferenca še kako pomembna.

In prav dobrim kadrom oziroma motiviranim zaposlenim so kadroviki namenili posebno pozornost. Uroš Likar, direktor v Kolektorju Liv, in Andrej Brložnik, direktor podjetja Kolektor KFH, sta zbranim predstavila aktualen projekt koncerna Kolektor s tega področja. Govorila sta o vitki proizvodnji in motiviranih zaposlenih. Za dosego vitke proizvodnje je potrebno obvladovanje vseh procesov, o katerih je govoril že glavni izvršni direktor, imeti pa moramo tudi uspešne, motivirane zaposlene. Kot sta dejala Likar in Brložnik, so prav zaposleni najpomembnejši kapital podjetja.

Sicer pa je bilo na kadrovski konferenci govora tudi o HR poročanju in ciljih tovrstnih poročil, o promociji zdravja s poudarkom na zdravi hrbtenici ter e- izobraževanju.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.