Kolektor Worldwide

Nakup delnic družbe Iskra Avtoelektrika d. d.

08.11.2012

Koncern Kolektor je z današnjim dnem pridobil 260.863 delnic družbe Iskra Avtolelektrika d. d. iz Šempetra pri Gorici, IALG. Nakup delnic IALG predstavlja za koncern Kolektor strateško naložbo, s katero želi v sodelovanju z družbo Iskra Avtoelektrika d. d. razširiti ponudbo proizvodov za avtomobilsko industrijo, pri tem pa bo Kolektor upošteval sprejeto strategijo družbe Iskra Avtoelektrika d. d..

Sam nakup ne predstavlja takega deleža, da bi koncern Kolektor lahko imel vpliv na upravljanje družbe, je pa s tem nakupom postal največji delničar družbe Iskra Avtoelektrika d. d.. Uprava koncerna Kolektor se bo v naslednjih tednih sestala tudi z upravo družbe z namenom, da se predstavi kot partner in lastnik, ki želi nadaljevati  strateške usmeritve družbe Iskra Avtoelektrika d. d.. Po drugi strani pa se predstaviti tudi kot družba, ki bo s sinergijskim sodelovanjem povečala moč dobaviteljev slovenske avtomobilske industrije.

Koncern Kolektor  nakup smatra kot prijateljski tako do uprave kot do vseh zaposlenih v družbi Iskra Avtoelektrika d. d..

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.