Kolektor Worldwide

Na strateškem srečanju Inovacija energetike '12 je imel Kolektor vidno vlogo

12.10.2012

Na 4. strateškem srečanju Inovacija energetike '12, katerega naslov je bil Drzno, trajno, konkurenčno, so vodilni gospodarstveniki in energetiki, dobavitelji energije in distributerji spregovorili o novih poslovnih in tehnoloških inovacijah v energetiki. Glavni namen srečanja je spodbuditi razvoj inovativnosti in trajnosti v energetiki za ustvarjanje konkurenčnih priložnosti za zeleno prihodnost Slovenije, ki bo drzna, trajnostna in konkurenčna. Bistveno sporočilo srečanja je zavedanje vseh vpletenih, da lahko do inovacij pridemo samo z izmenjavo mnenj, idej in pogledov med različnimi predstavniki energetike, elektroindustrije, znanosti in deležniki energetskega trga. Na srečanju se je predstavil tudi koncern Kolektor. Zastopala sta ga Bojan Likar, vodja tehnološkega področja v podjetju Kolektor Sinabit, in Marjan Drmota, Kolektorjev izvršni direktor za razvoj.

Kolektor Sinabit se je na letošnji Inovaciji energetike predstavil s projektom Zaščita v SN-distribucijskem omrežju s sistemom LiSa® in sodoben način nadzora TP. Bojan Likar iz podjetja Kolektor Sinabit je udeležencem strateškega srečanja predstavil razvojne projekte podjetja Kolektor Sinabit na področju elektroenergetike in razvoja naprednih rešitev pametnih elektroenergetskih omrežij s podrobnim opisom patentiranega zaščitnega sistema LiSa. »Ta rešuje problematiko detekcije in zaščite v primeru prekinitev vodnikov elektro distribucijskega omrežja, vključuje pa tudi funkcionalnosti nadzora in vodenja distribucijskih transformatorskih postaj in ostalih točk distribucijskega elektroenergetskega sistema,« pravi Likar.

Osrednji dogodke srečanja je bila okrogla miza z naslovom Zelene priložnosti za »new deal« slovenske energetike. Na njej je koncernov izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota izpostavil, da »moramo pospešiti aktivnosti iz Programa razvoja pametnih omrežij v Sloveniji in na osnovi pilotskih projektov verificirati delovanje sistemov, ki bodo kasneje slovenski industriji služili kot osnova za nastop na projektih na drugih trgih, raziskovalne aktivnosti institucij znanja morajo biti usmerjene na področja, ki jih potrebujejo naša izvozna podjetja, da bi lahko konkurirala na globalnih trgih. Koncern Kolektor s svojimi proizvodi in storitvami, ki jih ima v okviru divizije Energetika in industrijska tehnika lahko igra pomembno vlogo pri pilotskih projektih na področju “pametnih omrežij”,« je na okrogli mizi še povedal Marjan Drmota.

Na okrogli mizi z naslovom Zelene priložnosti za »new deal« slovenske energetike je sodeloval koncernov izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota (drugi z leve)

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.