Kolektor Worldwide

Kolektor gostil predsedniški forum

10.10.2012

Predsednik države dr. Danilo Türk je na Kolektorju gostil predsedniški forum, na katerem so sodelovali predstavniki gospodarstva, znanstvenih in raziskovalnih institucij ter univerz in fakultet. Tema pogovora je bila »Znanje za preboj«. Med predsednikovimi gosti iz gospodarstva sta bila tudi Kolektorjev glavni izvršni direktor Radovan Bolko in izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota.

Predsednik republike Slovenija dr. Danilo Türk je povedal, da ni naključje, da je posvet pripravil prav v Idriji in na Kolektorju. Gre namreč za okolje, ki bi ga lahko označili kot del znanstven elite. Idrija po njegovem idealno simbolizira kulturo v najširšem pomenu besede – predstavlja dolgo tradicijo vrhunskega gospodarjenja z nekdaj zelo pomembnim naravnim virom, tehnološkega, industrijskega in inženirskega razvoja. Predsednikovim besedam je pritrdil tudi glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko, ki pravi, da Kolektor danes uspešno nadaljuje tradicijo idrijskega rudnika, nekdaj največjega gospodarskega subjekta v Idriji in širše. Kolektor je bil vedno odprt za znanost. Prav strokovno znanje zaposlenih je tista dodana vrednost, ki Kolektorju omogoča uspešen razvoj. »Ideja foruma »Znanje za preboj« je umeščena v pravo okolje,« je še dejal Bolko.

Sicer pa so si bili gostje, ugledni slovenski strokovnjaki na svojih področjih, enotni, da se Slovenija sooča s številnimi problemi, za katere je videti, da nikakor ne najde pravih rešitev, da tako državi kot državljankam in državljanom manjka poguma. Nad njim je namreč prevladal pesimizem. Glavna beseda pa je seveda tekla o izobraževanju, razvoju znanosti in znanstvenih inštitucij ter zagonu slovenskega gospodarstva. Gostje so si bili enotni, da brez vlaganj v izobraževanje, raziskave in razvoj, gospodarskega okrevanje in rasti ne bo. Po besedah Kolektorjevega izvršnega direktorja za razvoj Marjana Drmote so največji problem Slovenije nenehne spremembe, ki močno vplivajo na stabilnost okolja. Samo dolgoročno stabilno okolje bo zagotovilo rast in uspeh gospodarstva. Prav uspešno gospodarstvo pa je tisto, ki bo Sloveniji omogočilo uspešen razvoj znanosti in socialnega okolja.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.