Kolektor Worldwide

Kolektor Etra bo letos naredila več za enak izkupiček

25.09.2012

Na dvodnevni prodajni konferenci Kolektor Etre, ki jo že po tradiciji pripravljajo na Bledu, je direktor komerciale omenjenega podjetja Peter Novak povedal, da bodo letos načrtovani plan proizvodnje in prodaje dosegli. Zaradi krize na tržišču pa se je družbi znižala dobičkonosnost, kar z drugimi besedami pomeni, da so morali za enak iztržek narediti več.

Peter Novak je še povedal, da njihovi evropski konkurenti odpuščajo delavce, medtem ko imajo njihovi še vsi delo. »Še vedno je naše najpomembnejše tržišče Skandinavija, pri čemer kot državi prednjačita Švedska in Norveška. Letos smo naše transformatorje tržili tudi na Grenlandiji in Danskem. Smo pa letos z velikim korakom vstopili na angleško tržišče, ki je za nas popolnoma novo. Prepričan sem, da si bomo na njem odrezali kos pogače, ki ne bo majhen. Namreč Angleži načrtujejo do leta 2020 inštalirati samo na vetrnih poljih za 50.000 megavatov moči. Predstavljajte si, kaj to pomeni, saj imamo v Sloveniji trenutno montirane vsega skupaj  4.000 megavatov moči.«

Letos so v Kolektor Etri odprli novo halo in v njej že izdelali prvi 400-kilovoltni energetski transformator, ki bo na Slovaškem začel obratovati sredi oktobra. »Takrat ga bomo vpisali med svoje reference,« je povedal Peter Novak. Dva enakih moči, ki ju trenutno izdelujejo v  novi hali, pa so tudi naročili Slovaki. Enega pa bodo izdelali za slovenski Eles. »Smo na dobri poti, da jih bomo prodali še nekaj, o kupcih pa zaenkrat še ne bomo govorili,« je še dodal Peter Novak.

Direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl ga je dopolnil z načrtovano rastjo prodaje do leta 2018 in kolikšen delež v njej naj bi odpadel na 400-kilovoltne transformatorje. Letos naj bi z njimi imeli 10 milijonov evrov prometa, leta 2018 pa že 37,8 milijona. Na leto naj bi se promet povečeval za 20 odstotkov. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič pa je zbranim zastopnikom povedal, kaj koncern od Kolektor Etre pričakuje v prihodnjih letih.

Na dvodnevni prodajni konferenci Kolektor Etre so osrednjo pozornost namenili vprašanju, kako kljub recesiji zadržati prodajno rast in zapolniti zmogljivosti nove proizvodne hale, v katero so vložili 35 milijonov evrov. Hkrati so zastopnike seznanili tudi z novostmi na tehničnem področju proizvodnje transformatorjev, kot sta manj hrupa in manj izgub pri njihovem obratovanju.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.