Kolektor Worldwide

Dan dobaviteljev po 13 letih spet v Idriji

19.09.2012

Kolektor je v Razvojno-tržnem centru za svoje obstoječe in bodoče dobavitelj pripravil že 8. Dan dobaviteljev. Bienalni dogodek je namenjen predvsem izobraževanju dobaviteljev. Na njem analizirajo pretekli dve leti in predstavijo načrte za naslednji dve.

Negotova gospodarska situacija na trgih narekuje povsem drugačen način poslovanja – minimalne zaloge, vitko proizvodnjo in konsignacijska skladišča zaradi skrajšanih rokov dobav, je mnenja vodja koncernove strateške nabave Igor Bogataj. »Če hočemo uspeti moramo biti uspešnejši od drugih dobavnih verig,« pa je na Dnevu dobavitelje poudaril izvršni direktor za nabavo in produkcijo Valter Leban in dodal, da sta prav kvaliteta in fleksibilnost tisto, kar šteje.

Igor Bogataj opaža, da so dobavitelji vsako leto boljši. Njihova povprečna ocena iz leta v leto raste, reklamacij je vedno manj, število standardov se povečuje, vrednost konsignacijske zaloge v nabavni vednosti raste, kar pomeni, da je večina zaloge v dobaviteljevi in ne v Kolektorjevi lasti.  

Kot je zbranim povedal glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko Kolektor pripravlja novo strategijo razvoja za naslednjih pet let, torej do leta 2017, ki predvideva nadaljnjo rast koncern. Njen cilj je ustvariti od 500 do 700 milijonov evrov prodaje, zabeležiti od 3- do 5-odstotno organsko rast, nadaljevati akvizicijske aktivnosti, ki pa jih bo koncern najmanj polovično plačal z lastnimi sredstvi, povečati dodano vrednost na več kot 50 tisoč evrov na zaposlenega, ohraniti položaj svetovnega vodje na področju komutatorjev in temu dodati še dva ali tri programe, pri katerih se bodo uvrstili med prve tri ponudnike na svetu ali v Evropi. Kolektor ostaja v finančnem pogledu konservativen, kar se je do zdaj izkazala za izjemno pameten in učinkovit pristop.

Sicer pa so se Kolektorjevi dobavitelji seznanili še z večjo hitrostjo pri dobavah, generalnim pregledom kakovosti, 8D poročilom, portalom za dobavitelje in novo verzijo  vprašalnika presoje procesa VDA6.3.

Dan dobaviteljev so zaključili s podelitvijo priznanj najboljšemu tujemu in domačemu dobavitelju. Za domačega dobavitelja so izbrali Iskro Sistemi d.d. PE Glinek, za tujega dobavitelja pa  Hoffmann & Co., Elektrokohle.  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.