Kolektor Worldwide

Rdeča nit letošnjega Svetovnega inženirskega foruma je trajnostna gradnja

18.09.2012

Ljubljana je prizorišče Svetovnega inženirskega foruma 2012, vrhunskega srečanja najvplivnejših predstavnikov inženirstva z vseh kontinentov, ki bo Slovenijo umestil na svetovni gradbeni zemljevid. Cilj letošnjega foruma, ki ga Kolektor Koling podpira kot sponzor, je povezati stroko, gospodarstvo in politiko za ponovni zagon gradbenega sektorja, ki preživlja eno najhujših kriz v zgodovini.

Od 17. do 21. septembra 2012 se bodo v Grand hotelu Union v Ljubljani srečevali inženirji, politiki, raziskovalci, znanstveniki in podjetniki z vsega sveta. Predstavili bodo svoje znanje in poglede na enega najpomembnejših izzivov 21. stoletja, na trajnostno projektiranje ter gradnjo stavb in infrastrukture.

Kolektor Koling kot sponzor omogoča izvedbo tega pomembnega dogodka. »Glavni fokus dogodka je namenjen infrastrukturi in ljudem prijazni gradnji: mestom in urbanemu okolju, zelenim stavbam, trajnostni infrastrukturi in varnosti pred naravnimi nesrečami. Prav energetska učinkovitost in odgovornost do okolja sta dve pomembni točki poslovne strategije Kolektorja Koling. Zato smo se tudi odločili, da sponzoriramo ta pomemben dogodek,« pojasnjuje direktor Tine Vadnal in dodaja, da sta trajnostno projektiranje in energetsko učinkovita gradnja ekonomska in okoljska nuja tako v Sloveniji kot v svetu.

Prav pomanjkanje energije in okoljska ozaveščenost bosta glavna motorja razvoja gradbeništva v naslednjem desetletju.  Organizatorji Svetovnega inženirskega foruma želijo tako nadaljevati izročilo lanske konvencije v Ženevi: Inženirji poganjamo svet.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.