Kolektor Worldwide

Kolektor Magma obhaja 60. obletnico delovanja

15.09.2012

Pred natanko 60 leti je bila ustanovljena skupina za razvoj feritov, ki je v garaži v ljubljanskih Črnučah začela s proizvodnjo malih količin feritnih palčk. Sicer pa zametki raziskav feritnih materialov segajo v leto 1951, ko je prof. dr. Bogdan Zega v kemičnem laboratoriju Inštituta za elektrozveze v Ljubljani začel s prvimi poskusi.

»Kolektor Magma, prej Iskra Feriti, je v svoji zgodovini doživela številne krize, iz katerih se ji je vedno uspelo izvleči,« pravi direktor podjetja Bogo Miklavčič. Poseben mejnik predstavljajo aktivnosti na področju navitih komponent, ki so za podjetje pomenile veliko dodano vrednost.  Rast podjetja ter prostorska in kadrovska stiska sta botrovala temu, da je podjetje odprlo podružnici na Ljubnem in Solčavi. Konec 80. let je imelo podjetje 550 zaposlenih, kar je največ v njegovi zgodovini.

Od leta 2000 je večinski lastnik podjetja koncern Kolektor. Poleg proizvodnih prostorov v industrijski coni Stegne ima še podružnico Kolektor Febo v Laktaših v Bosni in Hercegovini.

Kot je na slovesnosti ob jubileju povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, se podjetje danes srečuje z močno azijsko konkurenco. Strategija Kolektor Magme je ohranjanje pozicije na evropskem in ameriškem tržišču. Kratkoročni cilje je zagotoviti razvoj, dolgoročni pa v okviru koncerna Kolektor pridobivati nove projekte in zagotavljati nadaljnjo rast prodaje.      

 Kolektor Magma je jubilej izkoristila za druženje, zato so na kratko slovesnost in piknik povabili tudi zaposlene iz njihove podružnice v Kolektor Febo v Laktaših v Bosni in Hercegovini, upokojence, predstavnike lastnikov in nekdanje direktorje. 

 

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.