Kolektor Worldwide

Kolektor Koling kljubuje krizi v gradbeništvu

06.09.2012

V gradbeništvu je kriza, če ne bo država zagnala nekaterih naložb, bo ta še hujša. Vsa velika gradbena podjetja so šla v stečaj, mi smo se obdržali, ker imamo lasten inženiring in lastno proizvodnjo inštalacij. »Smo izvedbeno podjetje, ki je pred kratkim dobilo certifikat o ustreznosti montaže naših klimatskih naprav v čiste prostore.«

Lani smo imeli 39 milijonov evrov prometa, letos bo ta za tretjino manjši. »Letošnje leto bomo še preživeli, prihodnje leto tudi, potem pa bo treba odpuščati. Iz kolektiva bodo morali predvsem tisti, katerih delovna vnema ni na ravni zahtevane,« je povedal direktor Kolektorja Koling Tine Vadnal, kajti boljših časov po njegovem ni pričakovati vsaj še pet let.

»Država ni naredila prav, ker je dopustila propad gradbeništva. Velika podjetja so imela veliko referenc, postavljeno strukturo, vsak, ki jih bo hotel naslediti, bo imel veliko zagonskih težav. Po propadu velikih gradbenih podjetij je pri nas težko prevzeti še kakšen pomemben posel,« meni Tine Vadnal  in dodaja: »Prav je, da država varčuje, toda ne pri naložbah.«       

Med pomembnejšimi deli, ki jih letos izvaja Kolektor Koling, so dokončanje gradenj idrijskega doma upokojencev, energetske sanacije izolske bolnišnice, celjske osnovne šole, Inštituta za kemijo v Ljubljani in tamkajšnjega bazena Ilirija.

Obnova stanovanjskega bloka na Topniški ulici v Ljubljani. Za stanovalce pomeni sanacija veliko, saj bodo z namestitvijo izolacije prihranili do tretjine stroškov na ogrevanju, za Kolektor Koling pa to ni velik posel, čeprav je vreden več kot 400.000 evrov.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.