Kolektor Worldwide

Prvi energetski transformator velikih moči zapustil novo halo Kolektor Etre

26.07.2012

V novi hali za proizvodnjo 400-kilovoltnih transformatorjev Kolektor Etre so za slovaško elektrodistribucijo izdelali prvi 350 megavatni transformator, ki je obenem tudi prvi take moči, ki je bil izdelan pri nas. Omenjeni transformator je v navzočnosti prevzemnikov v hišnem laboratoriju uspešno prestal vse preizkuse.

Direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl je bil vidno zadovoljen in ob tej priložnosti poudaril, da bodo lahko na leto v novi hali zgradili od 12 do 17 podobnih transformatorjev. Naročila za štiri že imajo. Ti bodo namenjeni slovaški, domači in severnoevropski elektrodistribuciji. Prav države s severa naše celine so med največjimi kupci transformatorjev Kolektor Etre.

Zanimanje kupcev pa ni samo za energetske transformatorje velikih moči, temveč tudi za novo proizvodno halo, ki je po Kmeclovih besedah ena redkih tovrstnih visokotehnloških hal v Evropi, s katero se lahko kosajo z vsakršno konkurenco.

Prvi v novi hali izdelan transformator velikih  moči je v laboratoriju prestal vse preizkuse. Za njim čakata na podobno preizkušanje dva od treh transformatorjev manjših moči za kupca iz Litve 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.