Kolektor Worldwide

Kolektorju Koling je uspelo razviti energetsko varčno in higienik klimatsko napravo

13.07.2012

Z novo klimatsko napravo KOLEKTOR AIR KA model HH je Kolektorju Koling uspel veliki met. Omenjena klimatska naprava se poleg energetske varčnosti pohvali še s higienik certifikatom priznanega nemškega inštituta TÜV NORD, kar je izjemna redkost ne samo na domačem, slovenskem tržišču, pač pa tudi na evropskem.

»Pridobitev higienik certifikata mednarodno priznanega inštituta TÜV NORD iz Nemčije za nizko energetske klimatske naprave je prebojni uspeh na področju razvoja klimatskih naprav v Sloveniji. S pridobitvijo certifikata ima zdaj Kolektor Koling v svojem naboru izdelkov klimatske naprave, ki so pripravljene za uporabnike, kjer so prezračevalne zahteve izredno zahtevne in visoke. Certificirane klimatske naprave so primerne za farmacijo, prehrambno industrijo in predvsem bolnice,« je ob pridobitvi certifikata povedal Branko Gabrič, izvršni direktor za področje prezračevanja in klimatizacijo Kolektorja Koling, in dodal: »Načrtujemo, da bomo z certificirano in varčno klimatsko napravo uspeli prodreti tudi na tuje trge, kjer smo že prisotni, zelo veliko pa si obetamo od domačega tržišča, kjer se pripravljajo projekti energetskih prenov bolnic in drugih zahtevnih objektov.« Kot še poudarjajo v Kolektorju Koling, je higienik certifikat dodatna garancija za naročnike.

TÜV NORD Group, ki je Kolektorju Koling podelil higienik certifikat, je eden največjih tehničnih servisov. Ponuja svojo svetovalno, storitveno in inšpekcijsko znanje ter izkušnje v več kot 70 državah po vsem svetu, njegovo vodilno načelo in geslo pa je »Naredimo naš svet varnejši«. Osnova testiranja enote za higiensko pripravo zraka temelji na DIN 1946: – del 4: prezračevanje v zgradbah ter sobah za zdravstveno nego (12/2008), upoštevani pa so tudi drugi evropski standardi za tovrstne aplikacije. Za pridobitev TÜV NORD certifikata je potreben uspešen preizkus, katerega pogoj je izpolnitev številnih zahtev, ki se nanašajo predvsem na čiščenje klimatske naprave, njene tehnične lastnosti, zgradbo notranjih sten in vgrajene komponente, uporabljene materiale in podobno.

Klimatska naprava KOLEKTOR AIR KA model HH na testiranju v nemškem inštitutu TÜV NORD

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.