Kolektor Worldwide

Odlično obiskan Dan Kolektorja

07.07.2012

V športnem parku Stanka Bloudka pred Modro dvorano v Idriji in v bližnji Mejci so se že enajstič po vrsti srečali zaposleni v Kolektorjevih družbah, njihovi družinski člani, Kolektorjevi upokojenci in štipendisti.

Že dopoldne so se zaposleni pomerili v različnih športnih panogah, popoldne pa so na svoj račun v Mejci prišli otroci. Do poznih večernih ur je bilo živahno tudi na osrednjem prizorišču pred Modro dvorano, kjer so zbrane zabavali Čuki. Središčen je bil nagovor glavnega izvršnega direktorja koncerna Kolektor Radovan Bolka. Ta je udeležencem povedal, da se jih je zbralo 3.800.

»Kar je bil včasih v Idriji Dan rudarjev, je danes Dan Kolektorja. Slednji je osrednji dogodek za koncern in za idrijsko občino. Ne preseneča. Včasih je bil Rudnik živega srebra osrednji gospodarski dejavnik v občini, danes je to koncern Kolektor. Pri čemer je treba vedeti, da je med obema velika razlika. Če je bil Rudnik živega srebra velik izvoznik, pa je bil izrazito lokalno podjetje, medtem ko je koncern Kolektor izrazito globalno podjetje. Zato je tokrat z nami tudi veliko sodelavcev izven Idrije, ki jih še posebej pozdravljam,« je med drugim dejal glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko in v nadaljevanju spregovoril o polletnih rezultatih poslovanja in načrtih koncerna do konca leta, pri čemer je še posebej pohvalil prodajo komutatorjev, med njimi predvsem grafitnega. Spregovoril je tudi o naložbah koncerna v novi hali v Južni Koreji in v Ljubljani.

»V drugem polletju koncern čaka vsaj tako poslovanje kot v prvem, kaj bo prihodnje leto je nemogoče napovedovati, saj je vse odvisno od naše skupne valute, to je evra. Zato moramo dati vse od sebe, skratka moramo biti boljši od konkurence,« je na Dnevu Kolektorja še poudaril Radovan Bolko.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.