Kolektor Worldwide

Tradicionalno srečanje delničarjev FMR Holdinga in letos tudi FOND-a

06.07.2012

Že po tradiciji se na predvečer Dneva Kolektorja v idrijski Modri dvorani zberejo delničarji FMR Holdinga. Tokrat so se jim pridružili tudi delničarji FOND-a, ker prav letos obeležujejo 20-letnico ustanovitve omenjene družbe. Ob tej priložnosti so delničarjem tudi povedali, kakšna bo predlagana dividenda na skupščini, ki bo konec avgusta. Mesec kasneje pa jih bodo delničarji dobili izplačane.

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je napovedal, da bodo skupščini predlagali izplačilo 1,8 evra za dividendo FMR Holdinga d. d. in 29 evrov za delnico FOND-a. To pomeni, da bo prva višja za 10 centov, druga pa za evro. »Oboji zagotavljata zadovoljstvo delničarjev obeh družb, ki sta največji posamični lastnici koncerna Kolektor, za katerega je značilna stabilna in ne skokovita rast, kar ga tudi loči od ostalih gospodarskih družb pri nas,« je poudaril Stojan Petrič.

Delničarjem je predsednik koncerna Kolektor predstavil tudi lanske rezultate poslovanja, gospodarjenje koncerna v prvem polletju letošnjega leta in ocenil predvidene dosežke ob koncu leta. Lansko prodajo, ki je znašala 420 milijonov evrov, bodo letos povečali. To kažejo tudi polletni rezultati poslovanja. »Medtem ko smo dosegli velik napredek v prodaji, pa imamo manjši gotovinski tok, vendar še vedno nad slovenskim povprečjem. Enako bi lahko dejali tudi za zadolženost, ki je majhna. Zato smo v času krize tudi veliko investirali v nove programe, ki nam bodo omogočili nadaljnjo rast poslovanja,» je med drugim delničarjem dejal Stojan Petrič.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.