Kolektor Worldwide

Delegacija Sekretariata mednarodne strategije ravnanja s kemikalijami (SAICM) tudi na Kolektorju

07.06.2012

Na delovnem obisku v Idriji se je pod vodstvom dr. Marte Ciraj, sekretarke v službi za EU zadeve in mednarodno sodelovanje ministrstva za zdravje mudila delegacija Sekretariata mednarodne strategije ravnanja s kemikalijami. Namen obiska je bil predstavitev vizije in delovanja IRC Hg Idrija, za katerega Idrijčani upajo, da bo vključen v mrežo centrov, ki bodo osnovani na podlagi konvencije o živem srebru.

Gostje so v okviru svojega obiska v Idriji obiskali tudi Kolektor in se seznanili z njegovo sanacijo industrijske cone, ravnanjem z okoljem (standard ISO 14001), beseda pa je tekla tudi o Kolektorju nekoč in danes ter njegovi vlogi v lokalnem okolju.

Kot je povedala Marjeta Žonta, ki je gostom tudi predstavila Kolektor, so bili obiskovalci nad koncernom navdušeni. »Zdel se jim je odličen primer dobre prakse. Tako z vidika ekologije in skrbi za okolje (sanacija zemljišč), kot tudi s socialnega vidika – Idrija ni doživela usode mnogih drugih mest, ki so po zaprtju rudnikov praktično izumrla, saj nudi delovna mesta (seveda skupaj z ostalimi podjetji v Idriji in okolici) velikemu delu prebivalstva v naši kotlini. Poleg delovnih mest pa misli tudi na prihodnost – z investicijo v gradnjo doma upokojencev, mentorstvom, sponzorstvom in štipendijami dijakom, sponzorira športne dogodke in s tem spodbuja k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa, s sponzorstvom mladim glasbenim talentom in dogodkom v našem mestu (čipkarski festival),« je o obisku še povedala Marjeta Žonta.

Sicer pa je bil obiska delegacije SAICM v Sloveniji namenjen pripravi na predsedovanje ministra za zdravje svetovni konferenci o ravnanju s kemikalijami, ki bo v drugi polovici septembra letos v Nairobiju.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.