Kolektor Worldwide

Slavnostno odprtje nove hale za 420-kilovoltni transformator Kolektorja Etre

08.06.2012

V Kolektorju Etra so po dveh letih gradnje danes svojemu namenu slavnostno predali 35 milijonov evrov vredno investicijo – novo halo za proizvodnjo transformatorjev z 500 megavati moči in 420 kilovoltov napetosti. Z vstopom na področje 420-kilovoltnih transformatorjev Kolektor Etra ostaja pomemben evropski igralec na tem področju. Nove proizvodne kapacitete – teh je 5000 kvadratnih metrov – pa podjetju omogočajo podvojitev vrednosti prodaje v naslednjih šestih letih ter dodatno zaposlitev 70 visoko kvalificiranih delavcev.

»Vesel sem, da smo v teh kriznih časih priča tako pomembni investiciji. Kolektor je z njo dokazal, da se da, če so le prisotne volja, moč, vztrajnost in drznost. Ta investicija bo za Slovenijo v prihodnosti veliko pomenila,« je na otvoritveni slovesnosti dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav in dodal: »Gre za izdelke z veliko dodano vrednostjo, ki pa se žal prodajajo samo v tujino. Vesel bi bil, če bi ti izdelki našli svoj trg tudi v Sloveniji.«

Nova hala za 420-kilovoltni transformator predstavlja nov mejnik v proizvodnji in testiranju tehnološko naprednih transformatorjev, ki jih izdeluje Kolektor Etra, saj z njo postajajo njeni proizvodi konkurenčnejši in boljši. »Na področju prodaje transformatorjev pričakujemo rast prodaje na globalnih trgih, predvsem v državah severne Evrope, ki predstavljajo naš najmočnejši trg, je v svojem govoru poudaril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in dodal, da je Kolektor Etra prvi 420-kilovoltni transformator, ki ga že sestavljajo v novi hali, prodala na Slovaško.

Na otvoritveni slovesnosti so se posebej zahvalili kupcu prvega 420-kilovoltnega transformatorja Lubomirju Juriki in vodji projekta izgradnje novih proizvodnih prostorov Aleksandru Grčarju.

S pritiskom na gumb so vrata nove hale in laboratorija slavnostno odprli (od leve proti desni) minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, glavni izvršni direktor Kolektorja Etra dr. Tomaž Kmecl in aktualni svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec.            

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.