Kolektor Worldwide

Kolektor se je predstavil Japoncem

04.06.2012

Slovenski avtomobilski grozd je ob podpori slovenskega veleposlaništva v Tokiu in ministrstva za zunanje zadeve ter združenj japonskih proizvajalcev vozil JAMA in japonskih proizvajalcev komponent JAPIA v Tokiu pripravil seminar, na katerem so se slovenski dobavitelji avtomobilski industriji predstavili vodjem nabav in razvoja japonskih proizvajalcev vozil in nekaterim ključnim dobaviteljev. Med podjetji, ki so se predstavila, je bil tudi Kolektor.

Namen seminarja je bil v kar najboljši luči predstaviti slovensko avtomobilsko industrijo, si izmenjati mnenja o trendih v tem segmentu in se pogovoriti o možnostih sodelovanja. Da bi slovenska podjetja svojo predstavitev na japonskem res dobro izkoristila, so se v Slovenskem avtomobilskem grozdu odločili še za skupen nastop na sejmu Automotive Engineering Expo 2012 v  Yokohami, ki ga vsako leto organizira japonsko združenje inženirjev v avtomobilski industriji. Po besedah Mateja Tušarja, direktorja Kolektorja Sinyung, ki je na Japonskem zastopal in predstavljal koncern Kolektor, je predstavitev dosegla svoj namen. Kolektor je namreč požel veliko zanimanja tako pri obstoječih japonskih kupcih kot tudi pri potencialnih novih strankah. Kot je še povedal Tušar, je bil glavni poudarek sejma na hibridni tehnologiji in električnih vozilih.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.