Kolektor Worldwide

Na Zaposlitvenem sejmu v Postojni veliko zanimanje za Kolektor Liv

31.05.2012

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, postojnski Urad za delo in regionalna razvojna agencija Notranjsko-kraške regije so v Postoji pripravile Zaposlitveni sejem. Njegov namen je bil iskalcem zaposlitve predstaviti podjetja v regiji in njihove potrebe po kadrih. Rdeča nit strokovnega programa so bili tehnični poklici, predvsem strojništvo. Tovrstnega strokovno usposobljenega kadra namreč povsod primanjkuje.

Notranjsko-kraška regija se že vseskozi srečuje z odtokom intelektualnega kapitala, ki je v trenutnih razmerah še izrazitejši. Ker v regiji novih delovnih mest ni, iskalci zaposlitve, še posebej mladi, iščejo zaposlitev izven regije. V nekaterih primerih gre celo za trajno selitev iz regije. Drug vidik, ki ga izpostavljajo predvsem delodajalci iz specifičnih, tehničnih dejavnosti, pa je težava pri pridobivanju kompetentnih kadrov, ki bi se v relativno kratkem času uspeli prilagoditi obstoječim razmeram v podjetjih in s tem prispevati k njihovi večji uspešnosti.

Čeprav Kolektor Liv trenutno nima prostih delovnih mest, so se v podjetju kljub temu odločili, da se predstavijo iskalcem zaposlitve. »Z obiskom smo izredno zadovoljni, naša stojnica je bila cel dan zelo oblegana,« je povedala Erika Bogataj, vodja kadrovsko splošne službe Kolektorja Liv. Sicer pa so za vse, ki so izpolnili kontaktni obrazec, pripravili še nagradno igro, povezano z njihovo blagovno znamko. »Izžrebanemu srečnežu bomo podarili sesalnik, izdelan v Kolektorju Liv,« je še dejala Erika Bogataj.

Sicer pa je Kolektor Liv sodeloval tudi na okrogli mizi Karierne poti v strojništvu. Podjetje je predstavljal Blaž Ravbar, danes v Kolektorju Liv zaposlen kot samostojni tehnolog, nekdaj pa njegov štipendist.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.