Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor v Bosni in Hercegovini širi svoje proizvodne kapacitete

30.05.2012

Koncern Kolektor je uspešno zaključil že drugo investicijo v tujini v letošnjem letu. Po slavnostnemu odprtju novih proizvodnih prostorov v Južni Koreji marca letos, je danes svojemu namenu predal 700 kvadratnih metrov novih proizvodnih prostorov koncernovega podjetja Kolektor Bosna v Laktaših pri Banja Luki, ki pomenijo širitev obstoječih proizvodnih programov in nova delovna mesta.

Koncern Kolektor je s proizvodnjo komutatorjev v Laktaših začel pred skoraj desetletjem. Selitev dela proizvodnje je posledica koncernove strategije internacionalizacije in globalizacije. V Kolektorju Bosna so začeli s proizvodnjo navitih komponent in temu programu kmalu dodali še proizvodnjo komutatorjev. Danes v  podjetju Kolektor Bosna proizvajajo najrazličnejše tipe komutatorjev za kupce po vsem svetu, obstoječemu komutatorskemu programu pa so dodali še montažo plastičnih delov za Kolektor Liv in njegove kupce. V novih 720 kvadratnih metrih proizvodnih prostorov so uredili proizvodnjo za izdelavo komutatorjev za starterje, do konca leta pa naj bi v njih uredili še linije za program segmentnih komutatorjev.

V koncernu Kolektor celotno investicijo v Kolektorju Bosna ocenjujejo na 1.5 milijona evrov. Za nove proizvodnje prostore in vso potrebno infrastrukturo je koncern namenil več kot 750 tisoč evrov, še dodatnih 750 tisoč pa so investirali v novo proizvodno opremo. Koncernova investicija v Kolektorju Bosna nedvomno pomeni, da Kolektor Bosna tudi v prihodnje napoveduje dodatno uspešno rast in razvoj. Za lokalno skupnosti, kjer je brezposelnost velika, pa to samo v letošnjem letu pomeni dodatnih 40 novih kvalificiranih delovnih mest.

Koncern Kolektor ima trenutno v obeh proizvodnih obratih zaposlenih skoraj 300 delavcev, ki na leto ustvarijo 15 milijonov evrov prometa. V letošnjem letu bodo izdelali več kot pet milijonov kosov komutatorjev za priznane kupce v Evropi in drugod po svetu, kot so Valeo, Bosch, Stihl, Remy, katerim dobavljajo že 374 različnih tipov komutatorjev.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.