Kolektor Worldwide

Inovativna stanovanja z najboljšo protihrupno zaščito

29.05.2012

Izolacijske cevi in rokavci (manšete) znamke Missel za kanalske napeljave zagotavljajo več bivalnega udobja pri projektu v Hannovru.

V srcu Hannovra, v zeleni četrti vil, gradijo 16 luksuznih etažnih stanovanj. V tej mirni soseski je biro Jabusch + Schneider Architekten načrtoval izvedbo kubične stanovanjske zgradbe, ki bi izpolnjevala najvišje zahteve s področja dizajna in udobja. Pod-strešna in pri-strešna stanovanja merijo od 150 pa do 220 m2, odlikuje jih izredno fleksibilna razporeditev prostora: izhajajoč iz oblike odprtega podstrešja, ponuja podjetje  Meravis Wohnungsbau- und Immobilien GmbH potencialnim kupcem možnost, da si stanovanja v veliki meri oblikujejo po čisto lastnem okusu. Tako si lahko uredijo zelo velike spalne prostore s prehodom v prostorne kopalnice ali pa kuhinje, ki prehajajo v dnevni prostor. Kupci se lahko odločijo med pritličnimi stanovanji z vrtnim delom, več-nadstropnimi stanovanji z zunanjim stopniščem in galerijo, ali pa stanovanji v enem nadstropju in podstrešnimi stanovanji. Inovativna arhitektura se poleg energijsko-učinkovite in invalidom prijazne gradnje odraža v prostornih terasah, strešnih terasah in balkonih.

Da bi poudarili ekskluzivnost zgradbe, je investitor skupaj z arhitekti zahteval najvišjo možno kakovost izvedbe. Poleg ostalih zahtev, je bila posebej izpostavljena zahteva po protihrupni zaščiti. Podjetje TGW Planungsgesellschaft für Gebäudetechnik je imelo zato že od vsega začetka v mislih protihrupne zaščitne sisteme znamke Missel, da bi kar se da učinkovito preprečili prenašanje udarnega zvoka. Za kanalske napeljave iz umetne mase so za izolacijo uporabili Missel sistem za odpadne vode MSA 9; vse kanalske napeljave iz litega železa je inštalacijsko podjetje Dietmar Müller opremilo z Missel sistemom za odpadne vode BMSA 4. Obe sistemski izolaciji sestojita iz polietilenske pene z zaprtimi celicami in podloge iz vlaken. Pretržno trdna mreža kot zunanja plast okrepi izolacijske cevi in manšete in preprečuje poškodbe – še posebej pod neugodnimi pogoji na gradbišču. Glede na položaj vgradnje se Missel sistem lahko uporabi kot zaprto ali odprto cev z integriranim sprijemalnim zapiralom. Vsi oblikovni deli kot so odcepne spojke ali loki imajo prav tako integrirana hitra zapirala. To v veliki meri poenostavi montažo, prihrani čas in nudi visoko stopnjo varnosti pri načrtovanju in izvedbi.

Pri stenskih in stropnih protipožarnih elementih so se načrtovalci odločili za kombinirano protipožarno in protihrupno izolacijsko manšeto MSA 4-R90 znamke Missel, ki jo kot odprto, z zvarom ojačeno manšeto z integriranim hitrim zapiralom lahko učinkovito uporabijo za kanalske sisteme iz litega železa. Manšeta je temperaturno obstojna do 1.100 stopinj Celzija in izpolnjuje zahteve po DIN 4102-11, EN 1366-3 oz. DIN EN 13501-2. Z njo se lahko opremi cevovode iz gradbenih elementov razreda odpornosti proti ognju F90.

Izredno dobre izolacijske in protipožarne lastnosti v povezavi z ekonomično montažo, kar ponujajo pred-pripravljeni sistemski proizvodi Missel, so prepričali načrtovalce in inštalacijsko podjetje. Visoko kakovostni izdelki so se v primeru zahtevnega investicijskega načrta, kot je projekt meravis v ulici Wilhelmstrasse v Hannovru, izkazali za uspešne in najbolj primerne.

Projekt: Eigentumswohnungen, Wilhelmstraße 3-5, Hannover
Investitor: meravis   Wohnungsbau- und Immobilien GmbH, Hannover
Arhitektni biro: Jabusch + Schneider Architekten + Stadtplaner BDA, Hannover
Stavbna tehnika: TGW   Planungsgesellschaft für Gebäudetechnik mbH, Laatzen
Instalacije: Dietmar Müller, Heizung-Lüftung-Sanitär GmbH, Gehrden
Izolacijski sistemi: Kolektor Missel Insulations GmbH, Fellbach

Izredno bivalno udobje in učinkovita protihrupna zaščita v ulici Wilhelmstrasse, v Hannovru. Protipožarna izolacijska manšeta Missel MSA 4 R90. Hitra montaža protipožarnih  izolacijskih manšet Missel z integriranimi sprijemalnimi zapirali.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.