Kolektor Worldwide

Predsednik države dr. Danilo Türk si je ogledal proizvodnjo na Ascomu

29.05.2012

V okviru delovnega obiska v Idriji se je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk z delegacijo srečal tudi z vodstvom koncerna Kolektor, družbe FMR in podjetja Ascom. To je bil predsednikov že tretji obisk v Kolektorju. Pred tem se je v njem mudil ob otvoritvi prenovljene Gimnazije Jurija Vege Idrija aprila leta 2008 in ob slavnostni otvoritvi Razvojno-tržnega centra junija lani.

Predsednik države dr. Danilo Türk je ob obisku pohvalil tako Idrijo, ki spada med najuspešnejše občine in mesta v Sloveniji, kot Kolektor, ki je eno najuspešnejših slovenskih industrijskih podjetij. Kolektor po mnenju predsednika države dr. Türk zelo dobro skrbi za zaposlovanje invalidov. »Ascom je primer, kako na dober način povezati tržno uspešnost s skrbjo za zaposlovanje invalidov. Takšnih podjetij potrebujemo v Sloveniji čim več.« Po besedah idrijskega župana Bojana Severja, pred nastopom županske funkcije tudi zaposlenega v podjetju Ascom, se invalidska podjetja v Sloveniji težje razvijajo kot ostala. »Ascom je svetel primer,« je dejal Sever.

Sicer pa je bila rdeča nit obiska predsednika države dr. Danila Türka v Idriji vpis idrijske dediščine na Unescom seznam.  

Po današnjem pomembnem obisku visokih gostov v Kolektorju bodo prihajajoči dnevi v znamenju otvoritev novih proizvodnih prostorov. Že jutri bodo v Kolektorju Bosna v Laktaših svojemu namenu predali dobrih 700 kvadratnih metrov novih proizvodnih površin, drug teden pa bo v Ljubljani slavnostna otvoritev nove hale za 400-kilovoltni transformator Kolektorja Etra.

Predsednika RS dr. Danila Türka je pred Ascomom sprejel Janez Gostiša, direktor podjetja za tehnično področje

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.