Kolektor Worldwide

Kolektor Magma za nemški Bosch razvija feritna jedra za elektroniko v hibridnih vozilih

10.05.2012

Zgodba s Kolektor Magmo se začne sredi lanskega leta, ko jih iz Boscha G.m.b.H. pokličejo glede novega projekta. »Na sestanku, ki smo se ga udeležili, so nam predstavili projekt, ki bo namenjen hibridnim vozilom. Del tega projekta je tudi feritni sklop, ki ga razvijamo zanj. Prišli smo že tako daleč, da to ni samo projekt Kolektorja Magma, temveč Kolektorja Group, saj smo izkoristili vse sinergije znotraj koncerna, ki se kažejo predvsem v povezavi s Kolektorjevo Hibridiko,« je dejal Vladimir Boštjan Bregar.

»Na koncernovo prodajno službo smo se oprli predvsem zato, ker ima ta izkušnje in povezave z avtomobilsko industrijo, kateri je omenjeni izdelek tudi namenjen,« je povedal direktor Kolektorja Magma Bogo Miklavčič. »Imamo dovolj proizvodnih zmogljivosti, da lahko Boschu na leto zagotovimo milijon tovrstnih izdelkov, kar bi za nas predstavljalo polovico večji prihodek na področju feritnih jeder,« je še dodal.  »Menim, da imamo dobre možnosti za uspeh, ker ta trenutek nudimo tako feritno jedro kot tudi plastiko in bakrene povezave,« pa ga je dopolnil vodja razvoja v Kolektorju Magma Vladimir Boštjan Bregar. »Boschu ne ponujamo samo ferita, temveč celotni izdelek, in srčno upamo, da nam bo uspelo. Ponudili smo jim tudi alternativno inovativno različico, zato ne preseneča, da so avtorja ideje Simona Medveda iz našega oddelka nedavno razglasili za koncernovega prebojnega inovatorja leta,« je poudaril Vladimir Boštjan Bregar.

S tako imenovanim PCU projektom koncern Kolektor potrjuje status Boschevega razvojnega dobavitelja. V tem primeru smo bili v projekt vključeni v najzgodnejših fazah razvoja. Uspeh projekta je pomemben tako za koncern kot za Kolektor Magmo, ki bi z njegovo uresničitvijo naredila velik preskok v razvojnem in poslovnem smislu.

Vladimir Boštjan Bregar pred sistemom za merjenje močnostnih (vatnih) izgub, ki so ga uporabljali za tako imenovani PCU projekt

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.