Kolektor Worldwide

Novo halo Kolektor Etre je zapustil prvi energetski transformator

26.04.2012

»Naš največji dosežek je, da smo danes pripravili za prevoz prvi večji energetski transformator, ki je bil v novi hali izdelan za nizozemskega Struktona, ta namreč za nemške naročnike na ključ gradi polje vetrnih elektrarn v Baltskem morju«, je ob tej priložnosti dejal Peter Novak, ki je izvršni direktor komerciale v Kolektor Etri.

Omenjeni transformator bo na Baltskem morju služil za prenos električne energije z morja na kopno. Do Linza, kjer bodo transformator preložili na rečno ladjo, s katero bo potoval do pristanišča v Antverpnu, so ga prepeljali s posebno vlakovno kompozicijo avstrijskih železnic.

Za Kolektor Etro je bil danes pomemben dan tudi zato, ker so odpremili kar pet transformatorjev različnih moči v skupni vrednosti okrog 3 milijone evrov, kar predstavlja še s podobno močnim transformatorjem, ki ga bodo nizozemskemu Struktonu poslali čez deset dni, kar desetino vrednosti njihove letošnje prodaje. Ostali transformatorji so namenjeni kupcem v Estoniji, na Češkem in Finskem.

 Peter Novak je poudaril, da imajo vse letošnje proizvodne zmogljivosti že prodane, zato jih  že tržijo v prihodnjem letu. Včeraj se je vrnil iz Velike Britanije, kje se je z dvema kupcema pogovarjal za dobavo enajstih transformatorjev, od tega bodo v Kolektor Etri dva izdelali šele leta 2014.

Za prevoz energetskega transformatorja, ki je bil izdelan v  novi hali Kolektor Etre so si pomagali z avstrijsko vlakovno kompozicijo, ki je v tovarno prispela po industrijskem tiru

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.