Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor je letos prvič pri nagrajevanju upošteval prebojno inovativnost

25.04.2012

Glavni izvršni direktor Kolektorja Radovan Bolko je uvodoma predstavil inovativno dejavnost v koncernu. Predstavil je vseh šest vrednot koncerna in se posebej zaustavil pri vrednoti, ki se ji reče inovativnost. Ta je tudi tista, ki koncern Kolektor loči od konkurence. Medtem, ko so doslej pozornost namenjali množični inovativnosti, so letos prvič pri ocenjevanju upoštevali prebojno inovativnost, je poudaril Bolko in spregovoril o koncernovem najbolj prebojnem proizvodu, ki domala predstavlja monopol na tržišču.

Zatem je magistra Violeta Bulc predavala o prednostih na trgu inovacij. Polaskala je koncernu in dejala, da je gotovo še kakšno področje, kjer ga lahko izzove in s tem tudi sama kaj prispeva k njegovemu razvoju in uspehu. Poudarila je, da inovativnost brez razumevanja tržišča nima nobene vrednosti.

V koncernu Kolektor so že dosegli 1,2 inovacije na zaposlenega, toda ciljajo še na več, na 4 inovacije  na vsakega zaposlenega. To pomeni na leto 12.000 idej, kar bi dalo koncernu veliko prednosti. Zaenkrat to število že presega družba KFH, sicer pa je 70 odstotkov zaposlenih v koncernu vključenih v inovativne procese, je na inovativni konferenci dejal Radovan Bolko.

Na koncu 2.inovativne konference so najzaslužnejšim inovatorjem podelili še priznanja. Za inovatorja leta 2011 so na področju množične inovativne dejavnosti v kategoriji koristni predlogi med posamezniki razglasili Denisa Tomiča iz podjetja KFH, ki je predlagal kar 36 izboljšav. Za najboljšo skupino je bila razglašena Operativna tehnologija hišne tehnike iz Kolektor Liva,  za inovatorja leta 2011 so v kategoriji tehnične in druge izboljšave izbrali Ivana Štucina (Kolektor KFH), v kategoriji izboljšave proizvodnih procesov sta bila imenovana Matej Rudolf (Kolektor Sikom) in Zmago Jereb (Kolektor Group), za izboljšave izdelkov in storitev je prvo mesto pripadlo Simonu Medvedu (Kolektor Magma), za boljše vrednotenje tržnih priložnosti pa so bili izbrani Sonja Leskovec Mohorič, Bernarda Uršič Steiner in Primož Gorjup (vsi Kolektor Group)

 Vsi nagrajenci z glavnim izvršnim direktorjem koncerna Kolektor Radovanom Bolkom (prvi z leve), ki jim je priznanja tudi izročil

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.