Kolektor Worldwide

BlueFuture – napredne tehnološke rešitve v komunalni infrastrukturi in energetiki

18.04.2012

Koncern Kolektor z nemškim koncernom KSB 19. aprila 2012 v Kongresnem centru na Brdu pripravlja dogodek BlueFuture. Na njem bodo domači in tuji strokovnjaki govorili o naprednih tehnoloških rešitvah v komunalni infrastrukturi, ki jih bodo ponujali slovenskemu trgu in državam JV Evrope. Govora bo o modularnih rešitvah za pripravo in distribucijo tople vode, celovitih rešitvah za vodovodne sisteme ter črpališčih v kanalizacijskih sistemih.

Naj najprej nekaj besed namenimo organizatorjem konference BlueFuture. Koncern Kolektor je transnacionalna družba, ki na strateških svetovnih trgih povezuje skoraj 30 podjetij. Ta so organizirana po panožnem principu. Programi so razvojno in poslovno vodeni v poslovnih divizijah: Komponente in sistemi, Stavbna tehnika in izdelki za dom ter Industrijska tehnika in energetika. Na konferenci BlueFuture bosta koncern Kolektor zastopali njegovi podjetji Kolektor Sinabit in Kolektor Synatec, ki sta odgovorni za električno in nadzorno opremo za potrebe avtomatizacije in informatizacije. Koncern KSB pa je vodilni svetovni proizvajalec črpalk, armatur in sorodnih sistemov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1871 v Nemčiji in je od tedaj preraslo v mednarodno podjetje, prisotno v več kot 100 državah. Z lastno proizvodnjo, prodajo, trženjem in servisnimi storitvami je KSB svojim kupcem blizu na vseh celinah. S svojo inovativno tehnologijo črpalk, armatur in sistemov zagotavlja učinkovite in inteligentne rešitve v jedrskih, termo- in bio-plinskih elektrarnah, kemični in petrokemični industriji, metalurgiji, avtomobilski industriji, rudarstvu, vodovodih, čistilnih napravah in kanalizacijah, skratka povsod, kjer sta zanesljivost in učinkovitost ključni zahtevi.

Namen dogodka BlueFuture – napredne tehnološke rešitve v komunalni infrastrukturi in energetiki je investitorjem v komunalno infrastrukturo (občine in komunalna podjetja), projektantom, gradbenim podjetjem in ostali zainteresirani javnosti predstaviti najnovejše trende na področju komunalne infrastrukture. Domači in tuji strokovnjaki se bodo osredotočili na modularne rešitve za

pripravo in distribucijo tople vode, celovite rešitve za vodovodne sisteme ter črpališča v kanalizacijskih sistemih. Daljinsko ogrevanje ima namreč pomembno vlogo v dobavi energije, saj stanovanjskim objektom zagotavlja vir ogrevanja in toplo vodo. V nekaterih velikih mestih je na sistem daljinskega ogrevanja priključenih že več kot 60 odstotkov stavb. Daljinsko ogrevanje predstavlja visok potencial na področju zniževanja obratovalnih stroškov pri distribuciji toplote k uporabniku. Voda je dragocen vir, zato je nemotena oskrba z vodo poglavitnega pomena. KSB zagotavlja inovativne tehnologije na področju črpanja vode in ravnanja s podtalnico, njegovi proizvodi omogočajo bolj zanesljivo in učinkovito premikanje vode. Pri tem ne smemo pozabiti na upravljanje z odpadnimi vodami, kar pomeni, da moramo spremljati trende na področjih, kot so čistilne naprave, kanalizacije, črpalne postaje, transport blata in drugo.

Koncern Kolektor oziroma njegovi podjetji Kolektor Sinabit in Kolektor Synatec ter koncern KSB trgu na področju komunalne infrastrukture ponujajo celovito rešitev – od ideje do izvedbe. Zato ne preseneča, da so se odločili za skupno organizacijo dogodka BlueFuture.

Stojan Kokošar, direktor Kolektorja Synatec in prokurist v podjetju Kolektor Sinabit: »Iskanje čim boljših in uporabnikom prilagojenih naprednih tehnoloških rešitev v komunalni infrastrukturi in energetiki je povod poslovnega sodelovanja nemškega koncerna KSB in slovenskega koncerna Kolektor. Sodelovanje temelji na večletnem sodelovanju podjetij divizije Energetika in industrijska tehnika koncerna Kolektor in KSB-ja na področju implementacije sistemov avtomatizacije v komunalni infrastrukturi. Prav tako pa je Kolektor KSB-jev dobavitelj kakovostnih elektronskih sklopov za krmiljenje črpalk, ki jih le-ta uspešno implementira v svoje produkte.«

Marjan Silovic, direktor v KSB Slovenija: »KSB je tudi v Sloveniji prepoznavna blagovna znamka na področju komunalne infrastrukture in energetike. Za organizacijo dogodka BlueFuture smo se odločili, ker želimo slovenski javnosti predstaviti naše nove inovativne rešitve za komunalno infrastrukturo in  komunalno energetiko, ki so nastale tudi v sodelovanju s Kolektorjem. Prepričani smo, da je naša skupna ponudba prava izbira za številne investitorje v komunalno infrastrukturo, saj se tu prepleta znanje KSB-ja in Kolektorja, ki sta vsak na svojem področju uveljavljena ponudnika s številnimi referencami.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.