Kolektor Worldwide

Inovator meseca marca je postal Renato Brus z Vleka

17.04.2012

Inovativna dejavnost ima v Kolektorju pomembno vlogo. Skupina, ki skrbi za promocijo in razvoj inovativne dejavnosti v koncernu Kolektor, se je odločila, da ne bo izbirala samo inovatorjev leta, pač pa bo vsak mesec pregledala prispele predloge in ideje in izbirala tudi inovatorja meseca. Inovator meseca marca je postal Renato Brus z Vleka.

Renato Brus je bil izbran za inovatorja meseca marca zaradi konstrukcije orodja za odstranjevanje nezaželene igle na trakovih oziroma profilih. Gre za odstranjevanje igle, ki je nastala pri valjanju končnega traku 012 019 428. Z uporabo tega orodja je bili omogočeno nemoteno delo na nadaljnjih operacijah.    

Na današnji kratki slovesnosti, ki so se je udeležili skoraj vsi zaposleni na Vleku, je vodja te organizacijske enote Miloš Kermavnar, inovatorju meseca marca Renatu Brusu izročil praktično nagrado. Kot je povedal Kermavnar, je Kolektor Sikom, kamor spada tudi Vlek, po številu danih predlogov za izboljšave daleč najboljši. Na Vleku so lani dali 133 predlogov. Realizirali so jih 72 odstotkov. Sicer pa je Kermavnar v svojem kratkem nagovoru poudaril pomembnost malih izboljšav, ki so konkurenčna prednost podjetja. O tej priložnosti je zbrane pohvalil za njihov prispevek k inovativni dejavnosti v podjetju oz. organizacijski enoti in s tem k izboljšanju delovnega procesa.

Valter Peternel, »promotor« inovativne dejavnosti na Vleku, Renato Brus, inovator meseca marca, in Miloš Kermavnar, vodja obrata Vlek

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.