Kolektor Worldwide

Prvi 400-kilovoltni energetski transformator že dobiva svojo podobo

13.04.2012

Danes je bil za Kolektor Etro velik dan. V novi proizvodni hali so namreč z delovne mize prestavili jedro prvega od treh že naročenih 400-kilovoltnih transformatorjev. Naprej bodo jedro lakirali, v prihodnjih mesecih pa bodo sestavili še vse dodatne komponente, vključno s kotlom in na koncu opravili še meritve.

Direktor Kolektor Etro dr. Tomaž Kmecl je bil vidno zadovoljen, saj je prva delovna operacija v novi hali popolnoma uspela. »S tem dejanjem se predvsem uvrščamo na višjo tehnološko raven in zato je bila naložba smiselna. Zdaj imamo referenco tudi v praksi, zato upam, da bomo še letos pridobili nekaj novih naročil,« je ob tej priložnosti dejal dr. Tomaž Kmecl.

Slovenija je zaradi svoje majhnosti omejena, zato je za Kolektor Etro zanimivo predvsem tuje tržišče, se pravi cela Evropa. Že danes glavnino proizvodnje izvozijo v Skandinavijo. Upajo, da se jim bodo pri naročilih pridružila tudi druga evropska tržišča.

Z dvigalom so dvignili jedro prvega 400-kilovoltnega transformatorja. Bilo je težje od dveh železniških lokomotiv. Delo so opravili kot se gre in kot so od njih predpostavljeni pričakovali

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.