Kolektor Worldwide

V Kolektorju Etri je vsa letošnja proizvodnja že zasedena

10.04.2012

Konec prejšnjega meseca so v ljubljanski Kolektorju Etri že zasedli vse letošnje proizvodne zmogljivosti. Kot je povedal izvršni direktor za komercialo v tem koncernovem podjetju Peter Novak, bodo letos izdelali 120 energetskih transformatorjev in 500 distribucijskih s skupno močjo 4500 megavoltamperov.

Delo komercialne službe je že osredotočeno na prodajo transformatorjev v prihodnjem in letu 2014. Prva letos že izdelana velika 240-megavoltna energetska transformatorja sta danes že na preizkušanju. Na meritvah so tudi predstavniki kupca, to je nizozemske družbe Strukton in neodvisnega laboratorija Kema iz Nizozemske.  

Konec tega meseca bodo transformatorja pripravili za prevoz. Kot nam je uspelo izvedeti, bosta z vlakom potovala do Severnega morja, kjer bosta svojemu namenu služila na enem od vetrnih polj, tako imenovani »off-shore« energetski postaji.

Prodaja Kolektorja Etre stalno raste. Z lanskih 46 bodo letos promet povečali na 52 milijonov evrov. Kar polovico prodaje ustvarijo v Skandinaviji, kjer imajo zanesljive plačnike in zveste kupce, ki pa zahtevajo kakovostne izdelke in predvsem dobro podporo proizvajalca.

V novo proizvodno halo so v Kolektorju Etri vložili 30 milijonov evrov, s tem pa so vstopili v »elitni« trg 400-kilovoltnih energetskih transformatorjev

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.