Kolektor Worldwide

V novi hali Kolektorja Etra že delajo tisto, zaradi česar je bila zgrajena

04.04.2012

Danes je sušilno komoro v novi hali Kolektorja Etra zapustil drugi od treh letošnjih velikih transformatorjev, zaradi katerih so tudi šli v to 30 milijonsko naložbo. Transformator so še isti dan hermetično zaprli v kotel in zalili z oljem.

Celotni postopek sta si ogledala tudi predstavnik kupca in strokovnjak neodvisnega nizozemskega laboratorija, ki ga je najel kupec. S tem so opremo v novi hali, ki jo bodo uradno odprli v prvi  polovici junija, preizkusili in dali v uporabo.

Sicer pa na mizi v novi hali že sestavljajo petstebrno jedro prvega od treh že naročenih 400-kilovoltnih energetskih transformatorjev. Za to delo so, po besedah direktorja proizvodnje v Kolektorju Etra Žige Kogeja, potrebovali slab mesec. S tem bo Kolektor Etra pridobila reference in kasneje tudi kupce za transformatorje v tem napetostnem razredu.

 

Na fotografiji Stanka Kreblja je aktivni del transformatorja RT 240000/155; 240 MVA – Strukton, prvi od treh »velikih«, pred sušenjem v sušilni komori. Pred zasluženim počitkom so je predenj postavila ekipa montaže.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.